Het waardige stalen ros goed beveiligen met het juiste fietsslot.

Fietssloten

Veel fietsaccessoires draaien om het thema veiligheid. Maar er is er nauwelijks een accessoire dat belangrijker is voor onze geliefde racefiets of mountainbike dan een fatsoenlijk slot. Maar niet alleen de fiets zelf, maar ook andere waardevolle spullen zoals bagagetassen of de helm worden met het juiste fietsslot beschermd tegen diefstal.
Bij het kopen van een fietsslot moet er echter met een aantal dingen rekening worden gehouden. Naast verschillende sluitsystemen en verschillende veiligheidsniveaus zijn met name verschillende typen sloten verkrijgbaar. Wanneer je tussen beugelslot, spiraalslot, kabelslot, kettingslot en vouwslot moet kiezen, zijn enkele tips niet verkeerd. Deze zijn als volgt.

Waarop moet je bij het kopen van een fietsslot letten?

Om te beginnen dien je jezelf af te vragen hoe belangrijk het veiligheidsniveau van een slot voor je is. Dient het slechts een compact slot te zijn om mee te nemen of voor het afschrikken bij de oude stadsfiets? Of toch een professioneel, nauwelijks te kraken fietsslot voor de nieuwe MTB of dure racefiets? Of gewoon een ongecompliceerde oplossing om bagage en accessoires tegen diefstal te beschermen?
Deze vragen horen bij de keuze voor het juiste type fietsslot. Kabelsloten en spiraalsloten zijn doorgaans lichte, gunstige en compacte varianten die met een houder eenvoudig aan het frame kunnen worden bevestigd of in de rugzak kunnen worden opgeborgen. Ze schrikken af, dienen ter bescherming onderweg of voor accessoires zoals tassen en helm. Bovendien bieden deze fietssloten door de flexibele stalen kabel met kunststof ommanteling veelzijdige bevestigingsmogelijkheden aan vaste voorwerpen en maken ze geen krassen op het frame.

Fietssloten


Net zo flexibel en eveneens ommanteld zijn kettingsloten. Deze variant op het fietsslot is echter duidelijk zwaarder en steviger dan modellen met kabel. Ze worden geleverd zonder houder en kunnen net als kabelsloten om de zadelpen worden gewikkeld.
Wanneer je wat betreft beveiliging geen compromissen wil sluiten dien je te kiezen voor stevige vouw- of beugelsloten. Deze eerder zware en grote varianten zijn zeer stevig en worden met een houder in de driehoek van het frame bevestigd. Ze beiden slechts een beperkte radius voor de bevestiging aan palen of hekwerken en zijn niet altijd ommanteld. Daarom dient de plaats waar men de fiets neerzet goed te worden gekozen om het fietsslot niet tegen het waardevolle frame te laten knallen. Daarvoor krijg je hier de sloten met het hoogste veiligheidsniveau.
Andere punten waar je bij de aankoop op moet letten zijn bescherming tegen corrosie en de soort sluiting. Kunststof roest niet, maar breekt gemakkelijk. Sleutels moet je hoeden, codes onthouden. Waar jouw voorkeur naar uitgaat is uiteindelijk een kwestie van smaak.

€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.