Robuust, solide én veilig: kettingsloten maken dieven het leven zuur

Kettingsloten

Omdat de kettingsloten erg stevig gemaakt zijn, garanderen ze een uitstekende beveiliging tegen diefstal. Ze kunnen alleen met zwaar gereedschap, veel tijd en veel moeite worden gekraakt. Dit schrikt de dieven af, waardoor de fiets erg veilig staat. Je fiets kun je het best vastmaken aan bomen, lantaarnpalen, railings of fietsenrekken die in de grond zijn vastgemaakt.
De kettingschakels zijn gemaakt van een speciaal gehard staal. De slotcilinder en de slotbehuizing zijn omslachtig opgebouwd en kunnen zelfs groot geweld aan. Maar dit wordt al snel duidelijk: of je nu kiest voor kettingsloten, kabelsloten, beugelsloten of vouwsloten, de veiligheid van hoogwaardige fietssloten heeft zijn prijs. Dit is het wel waard, want de ergernissen en de aankoop van een nieuwe fiets kun je wel missen.

Of je een slot met een sleutel of cijfercombinatie kiest, hangt volledig van jouw voorkeur af.

Merken als Master Lock, Contec en Trelock hebben voor iedere smaak wel het passende kettingslot. Er bestaan sloten in verschillende lengtes en met verschillende sluitsystemen. De keersleutel is alleszins betrouwbaar. Hiermee is het namelijk niet zo moeilijk om het slot te openen en te sluiten als je weinig plaats hebt. Bij sloten met een cijfercombinatie is het handig dat je het sleuteltje niet kunt verliezen en dat er dus geen extra sleutel aan je sleutelbos hangt.

Andere voordelen van kettingsloten

Een kettingslot is flexibel en kan, afhankelijk van de lengte, gemakkelijk worden vastgebonden. Voor een basis bescherming tegen diefstal is een eenvoudig systeem voldoende. Voor fietsers die voornamelijk in de stad fietsen, raden we een zwaarder model aan. Alleen al omdat zo'n fietsslot er stevig uitziet, zullen dieven geen poging doen.

Get a €5 voucher>>
Bergfreunde News abonneren
Ontvang de €5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
Ontvang de €5 waardebon
€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.