Veilige, praktische bescherming van fietsen tegen diefstal: Vouwsloten

Vouwsloten

Een praktische, elegante oplossing om de fiets veilig af te sluiten en die makkelijk transporteerbaar is. Bestaat niet? Echt wel! Vouwsloten zijn, zoals de naam het al zegt, ruimtebesparend klein op te vouwen en bieden desondanks een uitstekende bescherming tegen fietsendieven.
Opvouwbare fietssloten hebben in verschillende richtingen draaibare scharnieren en een navenant grote pakbreedte. Daarom kunnen met een vouwslot leuningen, bomen, lantaarnpalen of stevige hekwerken gebruikt worden om je fiets veilig aan vast te ketenen. Deze zijn niet te verwijderen en daarom is de bescherming tegen diefstal uitstekend.
Voor het rijden en het transport is het slot klein opbergbaar en vindt het in fietsrugzak, de fietstas of in de aktetas een plekje. Vouwsloten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Hoogwaardige modellen van bijvoorbeeld Trelock hebben een houder, die stevig aan het frame kan worden bevestigd. Zo stoort het slot helemaal niet tijdens het fietsen en is het altijd direct bij de hand.

Veelzijdig bruikbaar dankzij hun constructie

Vouwsloten zijn uitstekend geschikt voor het dagelijks leven en de vrije tijd en bieden net zo'n goed veiligheidsniveau als beugelsloten, kettingsloten of kabelsloten. De laatste twee zijn beter geschikt voor de bevestiging aan grote voorwerpen. Bij de 300 jaar oude kastanjeboom in de in de tuin van het café bereiken alle modellen hun grens. Hier biedt een combinatie van verschillende types fietssloten hulp, zeker omdat het voor dieven meer moeite kost om verschillende sluitsystemen te kraken.
Een hoogwaardig fietsslot om op te vouwen kost het nodige. Het alternatief, namelijk het risico om met lege handen te staan op de plek waar je hem had neergezet, dient bij de aanschaf in het achterhoofd gehouden te worden. Vooral omdat kwaliteit ook met veiligheid gepaard gaat. Betonsnijders bijten zich stuk op de metalen schoren van vouwsloten en hoogwaardige sluitsystemen zijn slechts moeilijk te kraken.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.