Op sneeuwschoenen door diep ondergesneeuwde winterlandschappen

Sneeuwschoenen

Elk jaar raken er meer mensen in de ban van sneeuwschoenentours. De trend is makkelijk te verklaren wanneer je de voordelen voor ogen houdt die sneeuwschoenen met zich meebrengen. Een sneeuwschoen vergroot het draagvlak op de sneeuw enorm en verdeelt het lichaamsgewicht effectief. Zo kom je in diepere sneeuw goed vooruit zonder erin weg te zakken.

Sneeuwschoenen zijn precies het juiste middel voor iedereen die graag buiten de begaanbare paden door het winterlandschap wandelt of een alternatief zoekt voor toerskiën. Sneeuwschoenen zijn flexibel te gebruiken en zorgen niet voor hoge materiaalkosten. Je hebt geen ski's nodig, noch speciale schoenen of stijgvellen. Ski- of toerskistokken alsmede de verplichte lawine-uitrusting voor alpine terrein zijn alles wat je voor je tocht aan extra uitrusting nodig hebt. Sneeuwschoenwandelen is net zo interessant voor kinderen als voor volwassen en senioren. De bewegingstechnische vaardigheden kunnen snel worden geleerd en binnen korte tijd ontstaat er een succesgevoel. Zo kan de winter in al haar facetten worden ondergaan en genoten.

Natuurlijk zijn sneeuwschoenen niet alleen geschikt voor alpinisten die graag gemoedelijk onderweg zijn. Ook hebben ze in de winter grote voordelen voor ambitieuze bergvrienden. Bij het ijsklimmen zijn ze een welkome hulp bij de approach van afgelegen bevroren watervallen. Het grote voordeel is dat ze met dezelfde bergschoenen kunnen worden gebruikt die later tijdens het klimmen worden gedragen. Snowboarders waarderen de flexibiliteit van lichtgewichte sneeuwschoenen die een snelle klim mogelijk maken en tijdens de afdaling aan de rugzak kunnen worden bevestigd. Hierdoor kun je als snowboarder ook genieten van afdalingen op poedersneeuw die anders alleen voor tourskiërs bereikbaar zijn.

Kunststof - sneeuwschoen of toch liever aluminium? Kiezen is moeilijk

Afhankelijk van het gebruiksdoel en de toestand van het terrein zijn er verschillende modellen sneeuwschoenen. Voor lichte wandelingen over vlak of heuvelachtig terrein kun je als beginneling het beste met een voordelig instapmodel uit de voeten. Lastig terrein vereist een stevig professioneel model met uitgewogen technische details. In principe zijn sneeuwschoenen onder te verdelen in modellen met een kunststof en modellen met een aluminium frame. Voor degenen die grote tours maken en het op elke gram aankomt zijn er ook varianten met carbon onderdelen, uiterst stevig en ultralicht.

Een aluminium - sneeuwschoen bestaat uit een licht aluminium frame met een kunststof bespanning die zorgt voor opwaartse druk in de sneeuw. Ze lijken qua vorm en functie erg op de traditionele houten modellen die de Noord-Amerikaanse indianen gebruikten om zich in sneeuwlandschappen voort te bewegen. Deze sneeuwschoensoort wordt vooral gebruikt in poedersneeuw en op makkelijker terrein.

Kunststof - sneeuwschoenen zijn er in verschillende varianten, van eenvoudige instapmodellen tot sportapparaten voor extreme alpine tours. Ze zijn gemaakt van hard en koudebestendig kunststof materiaal. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met diverse accessoires. Voor tochten in alpine terrein moet je in principe kiezen voor een model met ijsklauwen en klimhulp. De klimhulp is een beugel op het hielgedeelte dat naar boven kan worden geklapt. Zo worden de kuitspieren effectief ontlast en wordt het klimmen duidelijk makkelijker. De ijsijzers functioneren hetzelfde als de voorpunten van een stijgijzer en zorgen ervoor dat je ook in harde sneeuw en ijs nog goede grip hebt.

Sneeuwschoenen, hieraan beleeft iedereen winterplezier

Bij de aankoop van je sneeuwschoen moet je erop letten dat je een model kiest dat aangepast is aan je persoonlijke gewicht. In principe kan worden gezegd dat zware personen moeten kiezen voor varianten met een groter draagvlak. Vaak zijn er verschillende modellen voor dames en heren die qua lengte en vorm van elkaar verschillen. Natuurlijk speelt ook bij de sneeuwschoenen het uiterlijk een belangrijke rol en zo leveren veel fabrikanten intussen damesmodellen met mooie motieven.

Of het nu gaat om een inspannende tocht in het hooggebergte of een gemoedelijke wandeling door het dal, sneeuwschoenen bieden elke bergliefhebber de mogelijkheid om in de winter van de bergen te genieten. Van het kleinkind tot de opa, sneeuwschoenwandelingen zijn plezierig voor het hele gezin.

Kindersneeuwschoenen: Stevige pas bij sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenen

Omdat sneeuwschoenwandelen steeds populairder wordt, mogen we uiteraard ook de kinderen niet vergeten. Zodat ze plezier beleven aan deze sport en veilig zijn, zijn sneeuwschoenen voor kinderen speciaal aangepast aan kindervoeten. Kindersneeuwschoenen zorgen ervoor dat de wintertour een succes wordt!

Wat moeten sneeuwschoenen voor kinderen kunnen?

Vele artikelen voor outdooractiviteiten, zoals winterlaarzen voor kinderen en winterjassen voor kinderen zijn speciaal aangepast aan de behoeften van de kleine outdoorfans. Zo zijn de kindersneeuwschoenen aangepast aan de lichaamsgrootte en het lichaamsgewicht van kinderen. Qua kwaliteit en verwerking doen de kindersneeuwschoenen absoluut niet onder voor de modellen voor volwassenen. Zo kunnen de kinderen gemakkelijk en veilig sneeuwschoenwandelen! Kindersneeuwschoenen hebben een binding die steeds strak zit en bovendien gemakkelijk te bedienen is. Zo is het niet moeilijk om de sneeuwschoenen voor kinderen aan te doen.

Snelle vaart in de diepe sneeuw met de juiste kindersneeuwschoenen

Sneeuwschoenen

Als jullie eindelijk naar buiten de sneeuw in gaan, dan zorgen de kindersneeuwschoenen zelfs in de diepe sneeuw voor voldoende snelheid. Zo gaat het wandelen veel gemakkelijker. Ook als het er eens wild aan toe gaat, vormt dit geen probleem. Sneeuwschoenen voor kinderen zijn namelijk robuust en duurzaam. Het maakt niet uit of je kids hun eerste stappen in de sneeuw zetten of ze al wat ervaring hebben. Kindersneeuwschoenen zijn altijd een hoogwaardige en veilige begeleider in een uitgestrekt winters landschap.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.