Mammut Merkenshop

Mammut - Traditie en expertise

Mammut

150 Jaar geleden begon alles met een touwslagerij in Zwitserland - vandaag de dag hoort het bedrijf tot de belangrijkste fabrikanten op het vlak van producten voor sportklimmen, alpinisme, wintersport en outdoor. Er zijn nauwelijks klimmers en alpinisten die het logo met de zwarte mammoet niet kennen.

Sinds die tijd is uit de kleine touwslagerij een wereldwijde onderneming geworden, die zijn hoofdvestiging nog steeds in Seon in Zwitserland heeft, maar met dochtermaatschappijen en filialen van de Mammut Sportsgroup inmiddels over de hele wereld verspreid is.

De touwspecialist

En ook al zijn er sinds de oprichting 150 jaar verstreken, toch is Mammut tot op de dag van vandaag een van de topfabrikanten op het gebied van klimtouwen. Daarbij profiteren de Zwitsers natuurlijk van hun decennia aan ervaring bij de ontwikkeling en productie van klimtouwen. Zo kunnen de hoge veiligheidsstandaards voor half touw, statisch touw, tweeling- en enkeltouw gegarandeerd worden.

Outdoor kleding

Ondertussen haalt Mammut 50% van zijn omzet van meer dan 200 miljoen frank uit kleding. Het assortiment strekt zich uit van speciale wandel- en trekkingkleding tot mode voor klimmen, boulderen en skitochten tot hoogontwikkelde kleding voor gebruik onder extreme omstandigheden in het hooggebergte.

Klim- en outdoor-uitrusting

Mammut

Op het gebied van de hardware is er nauwelijks iets wat Mammut niet produceert. Tot het assortiment behoren hoofdlampen, rugzakken, bouldermatten, karabiners en helmen (om maar iets te noemen). Door samenwerking met andere producenten zoals Ajungilak (slaapzakken) en Raichle (schoenen) kon jarenlange ervaring in huis gehaald worden en is het productpalet met nog meer categorieën uitgebreid.

Duurzaamheid bij Mammut

Behalve hoge kwaliteitsstandaards heeft Mammut ook milieubescherming en menswaardige arbeidscondities bij de productie in het vaandel geschreven. Zo verlangt Mammut bijvoorbeeld van zijn leveranciers een "Code of Conduct", die een gedragscodex voor de arbeidsvoorwaarden bevat. Tegelijkertijd produceert het Zwitserse bedrijf niet in zogenaamde risicolanden zoals Myanmar, Bangladesh of Noord-Korea. In de productielanden China en Vietnam, waar de productie zich hoofdzakelijk bevindt, zijn permanent twee medewerkers in vaste dienst van Mammut ter plekke, die de arbeidscondities en het ontwikkelings- en productieproces controleren.

Tegelijkertijd houdt Mammut zich met milieuvragen bezig. Daartoe behoren milieubeschermende maatregelen op productniveau, zoals het gebruik van eerlijk verhandelde en biologisch geproduceerde katoen, het gebruik van gerecyclede materialen en strenge controle op de oorsprong van de verwerkte dons. Verder werkt Mammut nauw samen met Bluesign Technologies AG.

Activiteiten

Behalve met zijn enorm productpalet is Mammut sinds enige tijd ook opgevallen met spectaculaire marketingacties, zoals adembenemende reclamefilms. De European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) is sinds jaren in steeds groter wordende zalen en bioscopen op tour door Duitstalige landen en voert het Mammut Peak Project uit ter ere van het 150e bedrijfsjubileum. Er hebben 150 teams van amateurs en professionals de kans om de berg van hun keuze te beklimmen. Een logistiek staaltje van meesterschap, dat een berg spectaculaire foto's en video's opleverde, die op onze eigen homepage te zien zijn. De bergvrienden waren er trouwens ook met een team bij.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.