Boulderschoenen voor maximale performance aan het boulderblok en in de boulderhal

Boulderschoenen

Boulderschoenen zijn speciale klimschoenen die aangepast zijn aan de eisen van boulderaars. In tegenstelling tot klimschoenen zijn boulderschoenen gemaakt voor erg korte en intensieve klimpassages en moves. Dit betekent dat boulderaars hun schoenen niet zo lang dragen als klimmers in een klimhal of aan een klimrots. Voor een lange klimroute met meerdere kabellengtes zitten de meeste boulderschoenen veel te strak en hebben ze te veel voorspanning.

Door de kenmerken van een boulderschoen zijn deze niet geschikt voor lange klimpassages, maar wel voor aan het boulderblok! Boulderschoenen van Scarpa, La Sportiva en Ocun hebben een erg sterke voorspanning. Het lijkt wel alsof de schoenen zich willen oprollen als ze nieuw zijn. Bij vele boulderschoenen is er ook nog een downturn aan de tenen. De vorm van de schoenen is dus perfect om te boulderen. Met de grote teen kun je namelijk zo veel mogelijk druk zetten op een minuscuule greep. Ook de hiel steekt bij de boulerschoenen uit, zodat deze perfect kan worden gebruikt bij het hooken.

Boulderuitrusting en boulderkleding voor dames en heren

Boulderschoenen voor dames zijn gemaakt voor kleinere en smallere voeten dan boulderschoenen voor heren. Bij jonge kinderen mogen boulderschoenen voor kinderen niet te strak zitten en kies je best boulderschoenen met weinig voorspanning. Zo zitten ze veel comfortabeler. Beginners raden we ook aan om boulderschoenen te kiezen met wat minder voorspanning en downturn. Als je na verloop van tijd meer kracht, techniek en lichaamskracht hebt, kun je je al eens wagen aan de scherpe en professionele modellen. Om de juiste maat te vinden, helpt onze matentabel voor boulderschoenen je met een vergelijking met je normale schoenmaat.

Boulderaars hebben niet alleen de juiste schoenen, een crashpad voor het boulderen en uiteraard een boulderhal nodig. Ze hebben ook nog magnesium en comfortabele, functionele boulderkleding nodig. Tijdens het boulderen gebruikt men graag grote containers met pofpoeder, maar ook vloeibaar magnesium en normale pofzakjes komen goed van pas. Vervolgens zijn boulderborstels erg belangrijk. Hiermee wordt vuil en aanslag van de bouldergrepen geveegd, zodat je weer voldoende grip hebt.

De bouldershirts, bouldershorts en boulderbroeken van bekende bouldermerken zien er niet alleen geweldig modieus uit. Ze garanderen ook een uitstekende bewegingsvrijheid voor moeilijke klimroutes. Bovendien heeft de boulderkleding een perfecte pasvorm, zodat alles erg comfortabel zit. Bouldershirts en boulderbroeken zitten soms iets losser dan gewone kleding voor klimmers. Bij boulderaars zijn borstelhouders, inzetstukken en brede elastische heupbanden erg populaire en veelgebruikte voorwerpen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.