Op de via ferrata: liefst met de juiste handschoenen

Klettersteig handschoenen

Ruwe rotsen en splinterende staalkabels zijn de meest voorkomende oorzaken van verwondingen bij klettersteigen waardoor de tour zelfs vroegtijdig moet worden gestopt. Bovendien vormen zelfs de kleinste verwondingen een groot risico. Stel je voor: je schrikt, bent afgeleid en onoplettend. Er kan altijd iets gebeuren. Klettersteighandschoenen zorgen ervoor dat de vingers, de handpalm en de handrug beschermd blijven. Bovendien is de hantering veel aangenamer. Klettersteighandschoenen bieden de handen de nodige bescherming tegen langdurige belasting op lange parcours, wat vermoeidheid voorkomt.

Robuuste materialen en solide afwerking

Handschoenen voor via ferrata zijn de basis voor iedere klettersteigset. Net zoals bij vangstootdempers en karabiners is hoogwaardig materiaal duurzamer, betrouwbaarder en eenvoudiger in gebruik. Daarbij maakt het niet uit of men aan de wand vingerhandschoenen of half-vingerhandschoenen draagt. Dit is slechts een kwestie van smaak. Ze moeten in ieder geval robuust en vooral comfortabel zijn!

Voor iedere activiteit de passende handschoenen

Voor de via ferrata aan de staalkabel, als klimhandschoenen of in de big wall: overal waar je vingers bescherming nodig hebben om verwondingen te vermijden, zijn leren handschoenen een uitstekende keuze. Bij het abseilen en zekeren wordt je huid beschermd tegen verbranding, bij het klettersteigen tegen snijwonden. Merken als Black Diamond, Outdoor Research en Camp hebben uitstekende modellen in hun assortiment.
Waterafstotend, winddicht, met of zonder klittenbandsluiting, met gesloten of open vingertoppen, het maakt niet uit! Het assortiment is zó groot dat er voor iedereen wel wat wils is. Goede klimhandschoenen zitten comfortabel en zijn fijngevoelig. Dit is belangrijk om objecten snel en veilig vast te grijpen.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.