Perfect beschermd tijdens het klimmen door hybride helmen

Hybride helmen

Een lange klimtocht kent vele gevaren. Omdat een goede hoofdbescherming ongelooflijk belangrijk is, is een hoogwaardige hybride helm een noodzakelijk onderdeel van de klimuitrusting. Vallende stenen, valpartijen of botsingen: een ongeval kan altijd gebeuren. Hybride klimhelmen beschermen het hoofd optimaal en zorgen ervoor dat je tocht geslaagd is. Je hoeft dus niet te vrezen voor een ongeval.

Wat is een hybride klimhelm?

Hybride helmen combineren de positieve eigenschappen van harde schaalhelmen en schuimhelmen. De buitenschaal van hybride klimhelmen bestaat uit een robuuste kunststof schaal, die meestal van ABS wordt gemaakt. De binnenkant van de hybride helm van hardschuim, dat meestal uit EBS bestaat, zorgt voor extra veiligheid. De harde buitenschaal van de hybride klimhelm beschermt je hoofd tegen botsingen, puin en de losgekomen uitrusting van de klimgordel van de klimmers boven je. De binnenschaal dempt de slag nogmaals en vermindert de valenergie op het hoofd.

Wat moeten hybride helmen kunnen?

De hybride helm moet je hoofd perfect beschermen, ook in de ergste gevallen. Daarom moeten hybride helmen, net zoals alle andere klimhelmen, voldoen aan strenge richtlijnen en de normtest doorstaan. Pas als hij deze test heeft doorstaan, mag de hybride helm als klimhelm worden verkocht. Zo weet je zeker dat de hybride klimhelm je hoofd altijd voldoende beschermt.

Ook een optimale pasvorm en een hoog draagcomfort zijn belangrijk. Als de hybride helm niet perfect past of knelt, dan kan dit erg vervelend zijn. Zodat je geen last hebt van de hybride klimhelm, moet je voor de aankoop erop letten dat de helm goed zit. Je kunt vele hybride helmen ook door verschillende verstelsystemen aanpassen aan het hoofd van de klimmer.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.