Lowa Merkshop

Uniek wandelcomfort met LOWA schoenen

Lowa

Stap voor stap een genot. Wie het hiermee eens is, heeft niet alleen de zwaarte van de tour en bagage juist gekozen, maar ook de juiste keuze gemaakt voor de schoenen. Vele technische bijzonderheden, lichte materialen en uitstekende afwerking zorgen voor een unieke wandelervaring.

Ook bergsportprofs zoals Stefan Glowacz, Hans Kammerlander of Alix von Melle stellen de liefde voor details en betrouwbaarheid van LOWA schoenen op prijs en dragen tijdens hun expedities en tours de schoenen van het traditionele Beierse bedrijf. De opgedane ervaringen en ideeën voor de producten spelen ze door aan het bedrijf: een succesmodel voor compromisloze bergschoenen.

Hoogwaardige materialen

In de bergsport gaan het er vaak bijzonder ruw aan toe. Om opgewassen te zijn tegen de eisen van het terrein, gebruikt LOWA uitsluitend geselecteerde materialen. Afhankelijk van de toepassing worden hier kunstvezelproducten, nubuckleer of ook stevig volnerfleer gebruikt.

Voor een goede waterdichtheid en ademende activiteit wordt bij waterdichte schoenen onder andere gekozen voor Gore-Tex.

Eigen ontwikkelingen en Vibram zolen zorgen dankzij een uitstekend houvast voor de nodige grip op modderige en glibberige rotspartijen.

LOWA Women - afgestemd op de anatomie van de vrouw

Alweer een tijd geleden heeft men bij LOWA ingezien dat er bij de anatomie van vrouwenvoeten meer komt kijken dan alleen een verkorte zoollengte. Ook wanneer het op het eerste gezicht niet altijd te zien is, bevatten damesschoenen vele technische details die bij het dragen direct voelbaar worden. Van de tong, via de leest tot aan de tussenzool, alles perfect afgestemd op de anatomie van de vrouw.

Verschillende leesten - voor het perfecte model

Een leest is een houten hulpmiddel in de vorm van een voet waarmee een schoen wordt gemaakt. De leest bepaalt de pasvorm van een schoen. Naast normale, smalle en brede leesten gebruikt LOWA bovendien speciale leesten, bijvoorbeeld voor een breder teengedeelte. Op deze manier is er voor bijna elke voetvorm het optimale model te vinden.

Lowa

Alpine schoenen

Van allround bergschoen tot aan laarzen die geschikt zijn voor expedities, LOWA biedt voor elke toepassing en eis precies het juiste model. Dankzij de perfecte afstemming van stabiliteit, ondersteuning en flexibiliteit zorgen de schoenen voor een optimale ondersteuning.

Trekking

Op lange trekkingtours met bagage hebben de voeten de beste ondersteuning nodig die er is. LOWA trekkingschoenen zorgen door uitgekiende voetbedden, zolen en constructie voor een optimaal comfort.

Schoenen voor alle terreinen

Ook bij wandelingen of bij dagelijks gebruik is een hoogwaardige schoen al gauw de moeite waard. Ook hier biedt LOWA modellen met een breed toepassingsspectrum en net dat beetje een extra wandelcomfort en duurzaamheid.

LOWA schoenen voor kinderen

Tours in de vrije natuur zijn voor de kids het allermooiste. Ravotten en avontuur vergen het een en ander van het schoeisel. De kids hebben lang plezier van de stabiele outdoorschoenen van LOWA en kunnen deze ook in het dagelijks leven goed gebruiken.

Aandacht voor het milieu bij LOWA

Ook al zorgen duurzame schoenen op zich er al voor dat grondstoffen optimaal worden benut, ook wat het milieu betreft neemt Lowe het roer in eigen hand. Zo worden talrijke bebossingsproject in de Vooralpen ondersteund en als lid van de European Outdoor Group internationale milieubeschermingsprojecten gesubsidieerd.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.