Met anti glij-ijzers onder de schoenen een winterwandeling maken

Grödel

Als het wandelpad is bedekt met sneeuw of ijs, zorgen anti glij-ijzers of grödel ervoor dat je goede grip hebt en stevig staat. Grödel zijn een soort stijgijzers, die direct onder de schoenen gegespt worden. In tegenstelling tot stijgijzers hebben grödel kleinere punten, heb je er geen speciaal schoeisel voor nodig en kunnen ze indien nodig aan elke goede wandelschoen worden bevestigd. Daarom worden ze ook wel lichte stijgijzers of spikes genoemd. Ze maken de begaanbaarheid van een glibberige ondergrond of een met ijs bedekt wandelpad zonder problemen mogelijk.

Wanneer neem je grödel mee?

Iedereen die in de winter of in de lente een wandeltocht wil maken, moet beslist grödel inpakken. Als je een langere route over een besneeuwd of met ijs bedekt pad moet afleggen zijn grödel niet alleen behulpzaam, maar ze zorgen ook voor een bepaalde mate aan veiligheid. Juist bij gevaarlijke afdalingen schaadt het niet om je grip te verbeteren.

Welke anti glij-ijzers & lichte stijgijzers op welk terrein?

Over het algemeen beschikken grödel over vier of zes punten en worden ze met riemen onder de wandelschoenen gegespt. 4-tands grödel zijn vooral geschikt voor lichte tochten. Op met sneeuw of ijs bedekte wandelpaden garanderen ze optimale grip. Wil je ook buiten de gebruikelijke paden wandelen, dan is het aan te raden een 6-punts grödel te gebruiken. Door de extra punten is ook steil, onherbergzaam terrein te trotseren.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.