Perfect gezekerd met hoogwaardige ijsschroeven

Ijsschroeven

Voor de alpinist die zich bewust is van zijn veiligheid, is een tour in het hooggebergte ondenkbaar zonder ijsschroeven. De ijsschroef is in de regel vervaardigd van staal en biedt bij gletsjertouren of bij alpien ijsklimmen maximale veiligheid. Daarom moeten goede ijsschroeven altijd behoren tot de standaarduitrusting van elke bergbeklimmer.

In het algemeen geldt: hoe langer de ijsschroef, des te krachtiger deze houdt in het ijs. De langere modellen worden ingezet voor standplaatsen, als belangrijke zekeringspunten en bij gletsjertours; de korte ijsschroeven voor tussenzekeringen.

De ijsschroef - een succesverhaal

Waar vroeger alleen ijshaken werden gebruikt voor het zekeren bij het ijsklimmen, zijn sinds het midden van de 1970-er jaren ijsschroeven volop in opmars. De voordelen van de ijsschroeven zijn niet te ontkennen. Ze zijn stabiel, hoeven in tegenstelling tot ijshaken bij het verwijderen niet geheel vrij worden geslagen en ze zijn makkelijk te plaatsten.

Naast de eenvoudige ijsschroef zijn er ook varianten met een geïntegreerde zwengel. Schroeven met een zwengel hebben als voordeel dat ze gemakkelijker en vooral veel sneller ingedraaid kunnen worden, maar ze zijn echter ook zwaarder. Zo is ook de meest uitdagende tocht zonder problemen te bedwingen. Om ballast te besparen, kan ook worden gekozen voor een model zonder zwengel. Maar uiteindelijk is het aan de alpinist zelf welke soort schroef hij gebruikt. De populairste producten zijn Grivel, Petzl en Black Diamond ijsschroeven.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.