Nordicwalkingstokken voor ambitieuze recreatieve sporters

In tegenstelling tot veel andere buitensporten, zoals klimmen, fietsen of skiën, beperkt nordic walking zich tot het wezenlijke. Voor nordic walking volstaan een paar sportieve schoenen of nordicwalkingschoenen, lichte nordicwalkingstokken en sportkleding.

Terwijl er geen specifieke nordicwalkingkleding is en je gewoon functionele hardloopkleding voor het joggen of voor trailrunning kunt dragen, zijn de stokken specifiek voor nordic walkers. Ze maken het mogelijk om je hele lichaam effectief te trainen, ongeacht je leeftijd of fitheid. Zelfs oudere mensen en mensen die joggen en hardlopen te vermoeiend vinden, profiteren van de sportieve en gezonde beweging in de frisse lucht.

Vouwstokken en telescoopstokken van carbon en aluminium

Naast de juiste lengte zijn de stabiliteit en het gewicht van de stokken doorslaggevend om efficiënt en ergonomisch te kunnen nordic walken met een optimaal trainingseffect en er tegelijkertijd veel plezier aan te beleven. Hoogwaardige nordicwalkingstokken zijn in principe gemaakt van licht aluminium of carbon. Koolstofvezels zijn extreem stijf en licht. Stokken van aluminium zijn eveneens zeer licht en tegelijkertijd uitgesproken duurzaam.

Meestal worden stokken voor nordic walking niet in een bepaalde lengte gemaakt, maar zijn ze verstelbaar. Met klemmetjes of draaibare segmenten kunnen de stokken perfect worden aangepast aan je eigen lengte. Ook vouwstokken met een extra uitschuifbaar element of telescoopstokken met twee of drie segmenten worden vaak gebruikt voor nordic walking.

De lengte van de nordicwalkingstokken correct instellen

In tegenstelling tot een trekkingstok heeft een nordicwalkingstok een punt met een rubberen dop. Daardoor biedt de stok ook op asfalt zeer goede steun en de nodige stabiliteit bij het lopen. Met de klemmetjes of draaisluitingen wordt de nordicwalkingstok zo ingesteld dat hij ongeveer tot aan de navel komt.

De lussen aan het gevoerde handvat houden de stokken veilig aan je handen. Met goede nordicwalkingstokken van Leki of Swix, goed dempende sportschoenen en ademende kleding beleven zelfs beginners en onervaren wandelaars al snel veel plezier aan wandelsport. Nordic walking is bovendien een sport die in bijna alle weersomstandigheden en vrijwel overal kan worden beoefend en dat zowel alleen als met z'n tweeën of in een kleine groep.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.