Lengte van de stokken voor nordic walking instellen

Je lichaamslengte
cm

De optimale lengte voor je stokken voor nordic walking is cm.

Net begonnen met walking? In dit geval raden we je met cm iets kortere stokken aan.

De juiste stoklengte

In diverse sporten worden de stokken gebruikt, waarbij niet alleen het materiaal, maar vooral de keuze van de juiste lengte cruciaal is. De correcte lengte is sterk afhankelijk van de sport zelf, van het routeprofiel en niet het minst van het vaardigheidsniveau van de gebruiker.

Er zijn vaste stokken met een vaste lengte en vario- of telescoopstokken op de markt, die indien nodig snel kunnen worden aangepast en even geschikt zijn voor verschillende sporten. Hoewel de tweede variant een hoge mate van variabiliteit biedt, gaat dit ten koste van stijfheid en gevoeligheid voor fouten. Dat wil zeggen, bij verkeerd gebruik kunnen ze knikken of het sluitmechanisme kan falen.

Een stoklengtecalculator kan helpen om een ruwe schatting te maken van de optimale lengte, maar dit kan mislukken vanwege de hoge complexiteit van het probleem als het gaat om een nauwkeurige berekening van de lengte. Hier geldt - zoals zo vaak - niets anders dan uitproberen.

Juiste lengte van stokken voor nordic walking
Vergelijkbaar met wandelstokken: armpositie met correct afgestelde stokken voor nordic walking

Natuurlijk geldt voor het kiezen van de juiste lengte altijd de persoonlijke voorkeur; wat te lang is voor sommigen, is precies goed voor de ervarenen. De gepresenteerde vuistregels zijn benaderingsrichtwaarden, in geval van twijfel het beste gewoon uitproberen!

Stokken voor nordic walking

Ook bij het lopen wordt door het gebruik van stokken voor nordic walking achterwaartse stuwkracht uitgeoefened. Deze stuwkracht is echter niet zo sterk als bij langlaufen, dus je kunt hier ook veilig telescopische stokken gebruiken. Omdat de grond solide is en de stok niet zinkt zoals in de sneeuw, moet de hoek in de elleboog ook 90° zijn als de stok bij de handgreep wordt gehouden en verticaal op de grond wordt geplaatst. Belangrijk is de rubberen kap op het uiteinde van de stok, dit helpt om voldoende wrijving te genereren, zodat de stick niet naar achteren glijdt.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.