Hangboards & fingerboards: Krachttraining met trainingsborden

Trainingsborden

Wat is er vervelender dan alle opgebouwde kracht van in de zomer in de winter weer te verliezen? Wanneer men dan niet regelmatig naar de indoor klimtraining kan gaan of er zelfs geen in de buurt heeft, is er eigenlijk nog maar één oplossing: een eigen trainingsbord. Trainingsborden nemen nauwelijks plaats in, kunnen overal geïnstalleerd worden en bieden een goede mogelijkheid de spieren op te bouwen.
Afhankelijk van de opbouw en uitrusting van trainingsborden is er veel variatie mogelijk die voor een complex trainingsplan kan zorgen. Men kan de vingers, armen en het bovenlichaam trainen om zo optimaal op de volgende echte klimtocht voorbereid te zijn.

Trainingsborden - Kiezen is moeilijk

Het aanbod aan trainingsboards is erg groot en daarom moet men eerst weten aan welke eisen het apparaat moet voldoen. Er zijn goedkopere instapmodellen voor alle klimmers en boulderers, die enkel af en toe een keer op een trainingsbord wat willen oefenen. Aan de andere kant van het spectrum zijn er echte professionele boards met een groot aantal grijpmogelijkheden en structuren. Die hebben dan grote handgrepen, kleine handgrepen, smalle randen, ronde handvatten en veel meer. Zo kan men elke greep trainen zonder het huis te verlaten.
Voor klimmers die ook nog esthetische eisen voor hun trainingsbord hebben, zijn er boards uit hout. Zulke houten boards zien er in huis mooier uit en zijn discreter dan een felgekleurd plastiek model. Wie zijn trainingsbord natuurlijk op zolder of in de boulderkelder heeft hangen, moet daar natuurlijk niet op letten.

Hoe installeer ik mijn trainingsboard?

Bij veel trainingsborden is het bevestigingsmateriaal bij de levering inbegrepen. Wanneer dat niet het geval is, is het materiaal zeker in elke doe-het-zelfzaak te verkrijgen en hangt het trainingsbord snel aan de muur. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de producent goed te lezen en erop te letten in welke ondergrond het trainingsboard verankerd wordt. Niet elke muur is gemaakt voor de hoge belasting van een trainingsbord samen met de trainer.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.