Hangboards & fingerboards: krachttraining met trainingsborden

Wat is er vervelender dan alle in de zomer opgebouwde kracht in de winter weer te verliezen? Als je in de winter niet regelmatig naar een indoorklimtraining kunt gaan of geen klimhal in de buurt hebt, dan is er eigenlijk nog maar één oplossing: een eigen trainingsbord. Trainingsborden nemen bijna geen plaats in, kunnen overal worden geïnstalleerd en bieden een goede mogelijkheid de spieren op te bouwen.
Afhankelijk van de opbouw en uitrusting van het trainingsbord is er veel variatie mogelijk, zodat je een ingewikkeld trainingsplan kunt uitwerken. Je kan je vingers, armen en bovenlichaam trainen om zo optimaal op de volgende echte klimtocht voorbereid te zijn.

Trainingsborden

Trainingsborden: kiezen is moeilijk

Het aanbod aan trainingsborden is erg groot en daarom moet je eerst bepalen aan welke eisen jouw bord moet voldoen. Er zijn goedkopere instapmodellen voor alle klimmers en boulderaars, die maar af en toe op een trainingsbord wat willen oefenen. Aan de andere kant van het spectrum zijn er echte professionele borden met een groot aantal grijpmogelijkheden en structuren. Die hebben grote grepen, kleine grepen, smalle richels, ronde grepen en veel meer. Zo kan je elke greep trainen zonder je huis te hoeven verlaten.
Voor klimmers die ook nog esthetische eisen aan hun trainingsbord hebben, bestaan er houten borden. Zulke houten borden zien er in huis mooier uit en zijn discreter dan een felgekleurd plastic model. Wie zijn trainingsbord op zolder of in de schuur heeft hangen, hoeft daar natuurlijk minder op te letten.

Hoe bevestig ik mijn trainingsbord?

Bij veel trainingsborden is het bevestigingsmateriaal bij de levering inbegrepen. Wanneer dat niet het geval is, is het materiaal in elke bouwmarkt te vinden en kan je het trainingsbord snel aan de muur ophangen. Wel is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de producent goed te lezen en erop te letten op welke ondergrond het trainingsbord wordt geplaatst. Niet elke muur kan de hoge belasting van een trainingsbord samen met het gewicht van de sporter aan.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.