Osprey Merkshop

Osprey: goed doordachte rugzakken met een uitstekende uitrusting

Osprey

Zelfs doorgewinterde outdoorliefhebbers raken in vervoering bij het horen van de naam Osprey! Osprey staat bekend als fabrikant van hoogwaardig geproduceerde outdoorrugzakken en tassen voor de meest verschillende toepassingen en heeft inmiddels een gevestigde positie op de markt. Van trekkingrugzak, fiets- en trailrunningrugzak of reistrolley tot aan innovatieve drinksystemen: elk Osprey-product is tot in detail uitgedacht en met veel zorg gemaakt.

Hoe het verhaal van de oprichter thuis in de garage begon

Dit verhaal ligt Mike Pfotenhauer, de oprichter van Osprey, al vanaf het ontstaan van de firma in 1974 na aan het hart. Als zestienjarige bracht zijn moeder hem op een oude naaimachine de kunst van het naaien bij om zijn eerste eigen rugzak te maken. Toen al wist de kwaliteit van zijn persoonlijk gemaakte rugzak te overtuigen. Door mond-tot-mondreclame werden deze zelfgemaakte rugzakken al snel een insidertip en zo ontstond een bedrijf.

Consequent tot in de finesses uitgewerkte, slimme innovaties

Het jonge bedrijf was actief bezig met innovatie. Zo was Osprey bijvoorbeeld de eerste rugzakfabrikant die bij de rugzakken rekening hield met de speciale eisen van de vrouwelijke anatomie en speciale rugzakmodellen voor dames op de markt bracht. Talloze gespecialiseerde verdere ontwikkelingen voor alle mogelijke doeleinden en doelgroepen waren het resultaat van deze innovatieve geest. Daarom is het ook niet meer dan logisch dat de oprichter nog steeds zijn knowhow en zijn lange ervaring van bijna veertig jaar bij de ontwikkeling van de rugzakken blijft inbrengen.

Osprey

Lokale productie 2.0

Op het gebied van de ondernemerscultuur kan Osprey zonder meer als minstens net zo consequent worden gezien. Tot 1987 produceerde Osprey uitsluitend kleine series op het hoofdkantoor in Amerika. Bij de start van een professionele serieproductie in 1994 verhuisde de onderneming vervolgens naar Colorado.
Toen de productie naar Vietnam werd verplaatst ging Pfotenhauer in 2003 direct met zijn familie voor vier jaar naar Ho Chi Minhstad om toezicht te houden op het bedrijf en de kwaliteitscontrole. Zo kon hij ervoor zorgen dat de lokale medewerkers op de juiste wijze werden geschoold, gestimuleerd en nascholing kregen. Ook dat kenmerkt Osprey, want zo kunnen de Aziatische medewerkers tegenwoordig in hun eigen designcentrum autonoom produceren conform de strenge kwaliteitsvoorschriften van het merk. Vandaag de dag staan de producten van Osprey te boek als absoluut hoogwaardig, doordacht en praktisch ontworpen! Daarbij speelt het geen rol of je op zoek bent naar een trekkingrugzak, een dagrugzak voor naar je werk, een duurzame reistas of een kinderdrager. De pasvorm, de lastverdeling, de uitrustingsdetails, de kwaliteit en niet op de laatste plaats ook het mooie design kloppen over de hele linie en overtuigen tijdens het gebruik. Daarom geeft Osprey ook een levenslange garantie op zijn rugzakken. Beschadigingen worden gerepareerd of wanneer dit niet mogelijk is zonder bezwaar vervangen!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.