Osprey Merkenshop

Osprey - doordacht geconstrueerde rugzakken met een uitstekende uitrusting

Osprey

Zelfs doorgewinterde outdoorliefhebbers raken in vervoering bij het horen van de naam Osprey! Osprey staat bekend als fabrikant van hoogwaardig afgewerkte outdoorrugzakken en tassen voor de meest verschillende toepassingen en heeft een gevestigde positie op de markt. Van trekkingrugzak, fiets- en trailrunningrugzak of de reistrolley tot aan de innovatieve drinkzak: elk Osprey product is tot in detail uitgedacht en absoluut hoogwaardig afgewerkt.

Hoe het verhaal van de oprichter thuis in de garage begon

Dat gaat Mike Pfotenhauer, de oprichter van Osprey, vanaf het begin van de firma in 1974 persoonlijk aan het hart. Als zestienjarige bracht zijn moeder hem op een oude naaimachine de kunst van het naaien bij om zijn eerste eigen rugzak te maken. Toen al leek de kwaliteit van zijn persoonlijk gemaakte rugzak te overtuigen en na een zeer korte tijd ontwikkelden zich deze rugzakken, alleen door mond-tot-mondreclame, tot een gouden tip.

Consequent tot in de finesses uitgewerkte, slimme innovaties

Het jonge bedrijf legde een zeer levendige innovatiekracht aan de dag. Zo was Osprey bijvoorbeeld de eerste rugzakfabrikant die bij de rugzakken rekening hield met de speciale eisen van de vrouwelijke anatomie en speciale rugzakmodellen voor dames op de markt bracht. Talloze gespecialiseerde verdere ontwikkelingen voor praktisch alle doeleinden en doelgroepen waren het resultaat van deze innovatieve gedachte. Daarom is het niet meer dan logisch, dat de oprichter nog steeds zijn knowhow en zijn enorme kennis van bijna veertig jaar inbrengt bij de ontwikkeling van rugzakken.

Osprey

Lokale productie 2.0

Op het gebied van de ondernemerscultuur kan Osprey zonder meer als minstens net zo consequent worden gezien! Tot 1987 produceerde Osprey uitsluitend kleine series op het hoofdkantoor in Amerika! Bij de start van een professionele serieproductie in 1994 verhuisde de onderneming vervolgens naar Colorado.Voor de verplaatsing van de productie naar Vietnam ging Pfotenhauer in 2003 direct met zijn familie voor vier jaar naar de stad Hoh Chi Min, om toezicht te houden op het bedrijf en de kwaliteitscontrole en ervoor te zorgen dat de lokale medewerkers ook op de juiste wijze werden geschoold, gestimuleerd en nascholing kregen. Typisch Osprey - want zo kunnen de Aziatische medewerkers tegenwoordig in hun eigen design-centrum autonoom produceren conform de strenge kwaliteitsvoorschriften van Osprey. Tegenwoordig staat Osprey bij de segmenten die het bedient te boek als absoluut hoogwaardig, doordacht ontworpen en praktijkgericht gedesignd! Daarbij speelt het geen rol of je op zoek bent naar een trekkingrugzak, een dagrugzak voor onderweg naar je werk, een duurzame reistrolley of een kinderdrager! De pasvorm, de lastverdeling, de uitrustingsdetails, de kwaliteit en niet op de laatste plaats ook het uiterlijk kloppen over de hele linie en overtuigen tijdens het gebruik!Daarom geeft Osprey een levenslange garantie op zijn rugzakken. Beschadigingen worden gerepareerd of wanneer dit niet mogelijk is, zonder bezwaar vervangen!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.