Handschoenen en wanten: de beste bescherming tegen koude handen!

Handschoenen

Als je graag in de buitenlucht sport, kun je niet zonder een paar hoogwaardige en vooral warme handschoenen of wanten. Zowel handschoenen als wanten hebben hun eigen voor- en nadelen. Wanten geven over het algemeen meer warmte omdat de vingers naast elkaar zitten en elkaar kunnen verwarmen. Handschoenen bieden daarentegen aanzienlijk meer bewegingsvrijheid. Dit is vooral van belang bij sporten waarbij je iets stevig vast moet kunnen houden. Een goed compromis tussen bescherming en warmte voor de handpalm bieden handschoenen zonder vingers of met halve vingers. Hiermee blijven je vingertoppen vrij en behoud je meer gevoel.

Wat moeten hoogwaardige handschoenen kunnen?

Handschoenen moeten in de eerste plaats warm zijn. Toch zijn niet alle handschoenen gelijk. Om altijd genoeg warmte te bieden zijn een aantal dingen belangrijk, die uiteraard binnen de verschillende handschoenmodellen kunnen verschillen.

Zeer belangrijk voor goede handschoenen is een bepaalde mate aan bescherming tegen weersinvloeden. Door waterafstotende en winddichte buitenmaterialen wordt voorkomen dat koude wind of vocht in de handschoenen kan binnendringen wat de isolerende werking kan beperken. Ook voor ademende eigenschappen moet worden gezorgd, bijvoorbeeld door een Gore-Tex-membraan. Ondanks dat het isolerend vermogen zo'n belangrijke rol speelt bij handschoenen, moeten de handen tegelijkertijd tegen oververhitting worden beschermd. Speciale activiteiten stellen verdere bijzondere eisen aan de handschoenen. Zo moeten via ferratahandschoenen de handpalm beschermen tegen verwondingen door rotsen en staalkabels en moeten mountainbikehandschoenen grip bieden en beschermen tegen blaren.

Handschoenen

Welke handschoenen moet ik kiezen?

Het aanbod van hoogwaardige handschoenen is even divers als de outdooractiviteiten zelf. Toch zul je als je weet waarvoor je de handschoenen wilt gebruiken, snel het juiste paar handschoenen vinden.

 • Skihandschoenen & snowboardhandschoenen
  Handschoenen voor het skiën en snowboarden bieden aangename warmte en goede bescherming tegen vocht, wind en slijtage.

 • Winterhandschoenen
  Warme winterhandschoenen worden zowel op expedities als in het dagelijks leven in de winter gedragen. Warme handschoenen van dons of Primaloft bieden hier een bijzonder goed isolerend vermogen.

 • Langlaufhandschoenen
  Naast warmte en ademend vermogen bieden langlaufhandschoenen een goede grip. Fleecehandschoenen of merinohandschoenen met versterkte handpalmen zijn ook populair op de langlaufloipe.

 • Fietshandschoenen voor mountainbikers en racefietsers
  Fietshandschoenen beschermen niet alleen tegen de kou, maar zorgen ook voor een stevige grip op het stuur en bescherming tegen blessures. Dit is vooral het geval bij handschoenen voor het mountainbiken en downhillgebruik. Wielrenhandschoenen leggen vooral de nadruk op een goede ventilatie.

 • Klimhandschoenen en klettersteighandschoenen
  Bij de vingerloze handschoenen voor klimmers blijven de handpalmen beschermd, terwijl de vingertoppen fijngevoelig blijven. Tijdens het klettersteigen zorgen klettersteighandschoenen voor een veilige grip op de staaldraden en ijzeren ladders van het parcours.

 • Sporthandschoenen en vrijetijdshandschoenen
  Warme fleecehandschoenen, winddichte softshellhandschoenen of waterdichte handschoenen kunnen voor tal van buitensportactiviteiten worden gebruikt en beschermen tegen regen, wind en kou. Gore-Tex-handschoenen bieden een uitstekende bescherming tegen het weer en zijn bovendien zeer goed ademend.

 • Handschoenen voor vrouwen, mannen en kinderen
  Bij de keuze van handschoenen is het belangrijk om te letten op het gebruiksgebied, wie de handschoenen gaat dragen en de grootte van de handen. Dit helpt je om de passende handschoenen te vinden. Handschoenen voor mannen zijn meestal gemaakt voor grotere en bredere handen. Handschoenen voor vrouwen hebben over het algemeen een smallere snit en zijn ideaal voor kleinere handen. Ook bij kinderhandschoenen hechten handschoenenfabrikanten zoals Roeckl en Hestra waarde aan een kindvriendelijk ontwerp en natuurlijk aan een comfortabele pasvorm.
€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.