Handschoenen en wanten - de beste bescherming tegen koude handen!

Handschoenen

Wie aan outdoor sport is verslingerd, moet in elk geval ook een paar hoogwaardige en vooral warme handschoenen bezitten. IJskoude handen zijn namelijk niet alleen erg onaangenaam. Door onderkoeling worden dit anders zo fijngevoelige "gereedschap" behoorlijk beperkt. Goede handschoenen zorgen ervoor dat de vingers te allen tijde warm blijven en de handen ook nog bij de meest ijzige temperaturen volledig inzetbaar zijn. Met het geschikte paar handschoenen riskeer je gegarandeerd nooit "ijsklompjes"!

Welke soorten handschoenen zijn er?

In principe kunnen handschoenen in twee soorten worden verdeeld. De vingerhandschoenen en de wanten of mittens. Beide soorten handschoenen hebben hun voor- en nadelen. Wanten voelen in het algemeen warmer aan, omdat de vingers bij elkaar liggen en bij wijze van spreken elkaar kunnen verwarmen. Daartegen bieden handschoenen duidelijk meer bewegingsvrijheid. Dit is vooral een voordeel bij sporten die een exacte grip verlangen. Natuurlijk zijn er binnen deze verdeling nog een aantal onderverdelingen.

Waar moeten hoogwaardige handschoenen aan voldoen?

Handschoenen moeten vooral warm houden. Maar toch is niet elke handschoen hetzelfde. Om te allen tijde optimaal warme handen te garanderen, moeten hoogwaardige handschoenen aan een aantal belangrijke zaken voldoen, die natuurlijk kunnen variëren tussen de diverse modellen.

Zeer belangrijk voor goede handschoenen is een bepaalde mate aan bescherming tegen weersinvloeden. Door waterafstotende en winddichte buitenmaterialen wordt verhinderd, dat koude wind of vocht in de handschoenen kan dringen, wat de isolerende werking kan beperken. Ook moeten ze ademend zijn, want als gevolg van de isolerende werking moeten de handen eveneens worden beschermd tegen oververhitting. Of het nu gaat om handschoenen of om wanten, bij outdoor activiteiten moeten handschoenen in elk geval zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid. Als de handschoenen van jouw keuze dan ook nog stevig zijn, staat niets het gebruik voor outdoor activiteiten meer in de weg!

Welke handschoenen moet ik nemen?

Zo divers als de mogelijkheden zijn om je vrije tijd de besteden aan outdoor activiteiten, zo divers is ook het aanbod aan kwalitatief hoogwaardige handschoenen. Wie er echter uit is, voor welk doel de handschoenen precies gebruikt gaan worden, zal zeker snel het juiste paar handschoenen vinden!

Voor het gebruik tijdens de wintersport zijn skihandschoenen de beste keuze. Behalve bescherming tegen wind- en weersinvloeden bieden ze nog een aantal andere eigenschappen die belangrijk zijn voor skiërs. Zo is bijvoorbeeld de handpalmzijde vaak opgeruwd, zodat de handschoenen bijzonder veel grip bieden. Zo verlies je nooit de grip op de skistokken! Bij extreem koude temperaturen zijn donzen handschoenen aan te raden. Deze geven bijzonder veel warmte af en zorgen zelfs bij arctische temperaturen voor behaaglijk warme handen. Maar dat is nog lang niet alles! Er zijn leren handschoenen, klimhandschoenen, klettersteighandschoenen, speciale kinderhandschoenen en nog veel meer. Met goede handschoenen zijn de handen altijd goed beschermd!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.