Verzorging van textiel bij outdoor kleding

Verzorging van textiel

Functionele kleding van softshell of hardshell is meestal niet geschikt voor gewone wasmiddelen die normaal worden gebruikt om T-shirts, jeans en sweatshirts te reinigen. Vooral bij waterdichte laminaten, zoals Gore-Tex, moet bij het wassen voorzichtig te werk worden gegaan, omdat anders de kleine poriën verstopt raken en het ademende vermogen eronder lijdt.

Daarnaast bieden fabrikanten van textielverzorgingsmiddelen speciale producten aan als impregneerspray of impregneerwas. Hierdoor kan de water- en vuilafstotende oppervlaktebehandeling na het wassen worden opgefrist en opnieuw geactiveerd. Waterdruppels en vuildeeltjes rollen van de outdoorkleding af als bij een gloednieuwe DWR-behandeling.

Impregnatie van functionele, ski- en outdoorkleding

Bij Nikwax en Toko vind je alle verzorgingsmiddelen die nodig zijn voor een veilig en efficiënt onderhoud van skikleding, functionele kleding en outdoor kleding. Speciale producten voor de machinewas en handwas van softshell weefsel en regenjassen worden aangevuld door wasmiddel voor dons en isolerende kunstvezels zoals Primaloft.

Afhankelijk van het materiaal zorgen impregneerspray, impregneerwas of andere impregnerende verzorgingsmiddelen voor een effectieve bescherming tegen sneeuw, regen en vocht.

Meld je nu aan & krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5