Hoofddeksels als bescherming tegen zon, wind en kou

Petten, hoeden, mutsen en hoofdbanden hebben één ding gemeen: je draagt ze allemaal op je hoofd. De verschillende hoofddeksels lopen echter uiteen wat betreft ontwerp, materiaal en functionaliteit.Ze bestaan in vele soorten en maten, van een warme gebreide wollen muts tot een functionele hoofdband voor fitness en hardlopen.

Petten bieden een goede bescherming tegen de zon. Ze zijn vaak zeer goed geventileerd en voorzien van een klep. Truckercaps en baseballpetten zijn voor veel mannen en vrouwen ook een modeaccessoire, die ze dragen tijdens het sporten, in de vrije tijd en het dagelijks leven.

Mutsen als bescherming tegen de kou

Wintermutsen en skimutsen worden vaak gebreid van wol, merinowol of acrylwol. Ze bieden optimale bescherming in natte en koude omstandigheden. Als het waait, zijn fleecemutsen met winddicht Windstopper-membraan bijzonder functioneel en comfortabel om te dragen. Dunne fleecemutsen of bivakmutsen zijn ook zeer geschikt als voering onder een klimhelm of fietshelm.

Fabrikanten van petten, zoals Eisbär, Barts of Buff, produceren modieuze en functionele petten voor kinderen, dames en heren. De hoofdbanden van Buff zijn bijzonder veelzijdig en kunnen tijdens het outdoorsporten ook als hoofddoek, halsdoek, haarband of mondkapje worden gebruikt. Dankzij de functionele microvezels zijn de Buff-sjaals zeer onderhoudsvriendelijk, ademend en comfortabel warm.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON