Functionele outdoor- en wandelhoeden voor mannen en vrouwen

Een zonnesteek kan zeer onaangename gevolgen hebben en kan gelukkig gemakkelijk worden voorkomen. Terwijl fietsers meestal zeer goed tegen de zon worden beschermd door hun fietshelm, moeten wandelaars en andere buitensporters nog op zoek naar een goed hoofddeksel, dat eventueel zelfs het gezicht, de oren en de nek beschermt.

Outdoorhoeden en wandelhoeden zijn verkrijgbaar voor wandelingen, trektochten en vele andere buitensportactiviteiten. Outdoorsporters beschermen zich tegen de zon en het weer met klassieke hoeden, outdoorhoeden, hoofddoeken, petten, mutsen, strohoeden en zonnehoeden. Hoewel veel wandelhoeden worden aangeboden als uniseks modellen, zijn sommige hoeden en petten ook specifiek ontworpen voor vrouwen of mannen.

Van strohoed tot functionele outdoorhoed

Strohoeden met een brede rand zijn zeer geschikt voor wandelingen bij hoge temperaturen, want ze beschermen goed tegen de zon en zijn tegelijkertijd bijzonder luchtdoorlatend. Tegen regen en wind bieden ze echter nauwelijks bescherming en ze hebben relatief lang nodig om na een regenbui weer te drogen.

Ook outdoorhoeden van ademend functioneel materiaal beschermen je hoofd, gezicht en nek. Ze drogen snel, kunnen compact worden opgeborgen en zijn eenvoudig te wassen. Met praktische details, zoals een verstelbaar trekkoord of een geïntegreerd muskietennet, zijn outdoorhoeden perfect voor wandelingen en trektochten in warme en tropische gebieden.

Hoeden voor zomer en winter

Vissershoeden, hoofddoeken en petten beschermen wandelaars, hardlopers en trailrunners vooral bij zomerse temperaturen en overtuigen met een comfortabel draaggevoel, goede ventilatie en ademend vermogen. Wandelhoeden met een bredere rand en extra nekbescherming zijn niet alleen ideaal in de woestijn, maar bieden ook in de bergen en op grote hoogte eersteklas bescherming tegen de zon.

Ook in de winter is de uv-straling in de bergen zeer sterk en is het sterk aan te raden je hoofd te beschermen met een wollen muts of skihelm. Outdoormutsen van vilt, wol of merinowol zijn perfect voor de zachte lente en de koele herfst, want ze beschermen tegen de zon, zorgen voor warmte en bieden ook bescherming tegen wind.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.