Salomon Merkshop

Salomon: hoog functionele uitrusting voor de outdoorsport

Salomon

Oorspronkelijk in 1947 opgericht als producent van skibindingen, is de Franse fabrikant tot op heden een gevestigde naam in het skicircus! Voor alles wat in de sneeuw op twee latten plezier maakt, heeft Salomon iets passends in het assortiment. Van freerideski's tot snelle langlaufski's en bindingen, skischoenen en skihelmen.
Sinds een paar jaar bevinden zich ook in toenemende mate producten voor de zomer in het assortiment. Vooral op het gebied van trailrunning en bij de schoenen is Salomon een vaste waarde. Het merk geldt met haar omvangrijke kledingcollectie als totaalaanbieder en staat voor goede kwaliteit en super design.

Functionele kleding en uitrusting van Salomon

In het assortiment is duidelijk te zien waar het merk vandaan komt: uit de alpine bergsport! Tot op heden zetelt de hoofdvestiging van het bedrijf in de Franse alpenstad Annency. Bij wijze van spreken op een steenworp afstand van de bergen om de producten grondig te testen! Sportief ambitieuze outdoorfans vinden er hoogwaardige kleding die overtuigt met uitstekende functionaliteit, mooie modellen en technische details. Daarbij zijn de domeinen freeriden, toerskiën, alpineskiën, langlaufen, snowboarden, bergsport algemeen, hardlopen en casual uitstekend voorzien en is er voor elke tak van sport wat te vinden!

Bij de outdoorschoenen is Salomon het breedst geoutilleerd

De trailrunningschoenen bevinden zich aan de voeten van wereldberoemde topatleten en hebben al de meest pretentieuze lopen gewonnen. Voor de training en voorbereiding zijn de ranke runningschoenen een veilige goede keus.
Comfortabele approachschoenen met behoorlijke grip en mooie verwerking behoren eveneens tot Salomons assortiment, net als waterdichte wandelschoenen en robuuste bergschoenen voor heren en dames.
Bijzonder veelzijdig zijn de multisportschoenen en modieuze sneakers. Deze zijn net zo hoogwaardig vervaardigd en goed uitgerust als de pure outdoorschoenen voor speciale doeleinden.

Van top tot teen: functionele kleding voor elke tak van sport

Comfortabel, snel drogend sportondergoed, vocht transporterende midlayer, warmende fleecevesten, ademende softshells en waterdichte regenjassen voor bewegingsintensieve sporten; fans kunnen eenvoudig een compleet laagjessysteem samenstellen. Logisch, dat daarbij nauw aansluitende, niet plooiende loopsokken en skisokken net zo min ontbreken als goed passende mutsen. Hun technische materialen zijn optimaal op elkaar afgestemd. Daarenboven behoort Salomon tot de voorlopers van het bodymapping. Bij dit design- en productieproces worden op de verschillende lichaamsdelen verschillende stoffen gebruikt. Op de zones met de grootste warmteontwikkeling staan het ademen en de luchtuitwisseling op de voorgrond, zones die bescherming behoeven, worden geïsoleerd tegen kou en wind.

Doordacht equipment met hoge kwaliteitseisen

Salomon werkt bij de ontwikkeling nauw samen met de door hen gesponsorde atleten. En aangezien deze tot de absolute top behoren, krijgen de ontwerpers en productontwikkelaars zeer waardevolle feedback. Dat is duidelijk te zien aan kleine details die onderweg bij trailrunning of op de ski's super praktisch zijn.
Zo gelden bijvoorbeeld de trailrunningrugzakken als absoluut doordacht en overtuigen op ze op het parcours met een prettig draagcomfort en met super praktische details. De slanke begeleiders voel je amper en ze zijn erg licht, wat meer plek voor extra eten & drinken en uitrusting betekent. Als aanvulling hierop zijn er passende drinkflessen en drinkzakken, zodat de vloeistofverzorging op lange lopen altijd wordt veiliggesteld.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.