Comfortabele, robuuste schoenen voor op klettersteig

Klettersteigschoenen

Om echt van een klettersteig te kunnen genieten is er niet veel nodig. Naast de gordel, helm klettersteigset en passende functionele kleding zijn alleen nog de juiste schoenen nodig.
Schoenen om te klettersteigen hebben een paar belangrijke eigenschappen die ze van andere outdoorschoenen onderscheiden. Wat bergschoenen zijn voor alpine tochten, wat robuuste wandelschoenen zijn voor wandel- en trektochten, wat klimschoenen met een sterke voorspanning zijn voor steile rotsen en routes, dat zijn klettersteigschoenen voor het via ferrata avontuur!

Waardoor worden via ferrata schoenen gekenmerkt?

Via ferrata schoenen zijn robuust en bestand tegen ruige omstandigheden. Tegelijkertijd bieden ze een hoog draagcomfort en zijn ontworpen om tijdens het klettersteigen een goede grip te verzekeren. Daarvoor gebruiken merken zoals Salewa, Scarpa, La Sportiva en Mammut hoogwaardig, duurzaam materiaal - van het bovendeel tot aan de zool.
Het speelt niet zo'n grote rol of u nu kiest voor leer, robuuste synthetische vezels of een combinatie van beide. De solide afwerking met stabiele naden en verklevingen is belangrijker! Door middel van een impregnatie wordt het materiaal waterafstotend. Wanneer de schoen een Gore-Tex membraan heeft, is hij langdurig waterdicht en ademend.
Zoals bij trailrunning en approachschoenen speelt ook het gewicht een rol. Lekker licht is hier het motto!

De zool maakt een groot verschil!

Niet elke schoenzool is hetzelfde! Bij een via ferrata schoen is het profiel van de zool belangrijk en de rubbersamenstelling ervan is een wetenschap op zich. Daarom is het de moeite waard om voor een Vibram zool te kiezen. De Italiaanse zoolspecialist heeft gewoon erg veel ervaring en weet precies wat er belangrijk is.
De opbouw, de weerstand en de vastheid van de zool zijn de factoren die het comfort tijdens het klettersteigen bepalen. Is de schoen geschikt voor verschillende ondergronden? Want uiteindelijk levert enkel een klettersteigzool niets op, wanneer de klim leidt naar gemengd en ruw terrein of vochtige weiden.

Praktische extra informatie over klettersteigschoenen

Naast de zool en het robuuste bovendeel van de schoen is ook de vetersluiting voor het klimvermogen van belang en is het dus de moeite waard er bij aankoop op te letten. Enkel wanneer de voet precies in de schoen past en stevig vastzit, kan de druk op de voet gedoseerd worden. Via ferrata schoenen hebben daarom een klimsluiting die tot ver aan de tenen reikt.
Ook iets praktisch wat bij veel klettersteig- en approachschoenen te vinden is: een speciale klimzone aan de voorzijde van de zool. Met een dergelijke klimzone kunnen ook direct op de rots met kleine stappen veilige steunpunten gezocht worden.
De stabiele hielsteun functioneert enkel met een bijpassende constructie van de hele schoen. Om ze gemakkelijk aan te kunnen trekken, hebben klettersteigschoenen een lus op de hiel.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.