Softshell bodywarmers - bewegingsvrijheid gegarandeerd!

Softshell bodywarmer

Een wandeling door een mooi berglandschap, een intensieve trekkingtour of een lange fietstocht op het programma? Softshell bodywarmers zijn de ideale begeleiders. Ze verwarmen het bovenlichaam en beperken je bewegingsvrijheid bij sportactiviteiten niet. Je kunt de softshell bodywarmer snel in je rugzak opbergen, deze neemt amper plaats in. Een softshell bodywarmer is de perfecte oplossing als een jack te veel van het goede is en je voortdurend beweegt. Softshell bodywarmers maken indruk met hun winddicht weefsel, dat toch nog een hoog ademend vermogen heeft. Zo wordt je bovenlichaam lekker warm gehouden en kan je huid toch ademen. Lichaamsvocht wordt van de huid weg naar buiten afgevoerd en kan dan aan het oppervlak van de bodywarmer verdampen. Zo blijft je lichaam droog en warm. De lichte softshell bodywarmers zijn niet per se een last en houden je toch lekker warm. Ze zijn vaak gemaakt van een sneldrogende stof dat zich niet volledig volzuigt met vocht. Ze zijn tot op zekere hoogte waterafstotend, in sommige gevallen zelfs waterdicht.Waaraan herken je een softshell bodywarmer?

In principe bestaat een softshell bodywarmer uit meerdere lagen. Hierbij is de binnenlaag vaak lichtjes ruw, maar toch zacht gemaakt. Een softshell bodywarmer is dus erg aangenaam om te dragen. De buitenlaag beschermt tegen wind en is tot op zekere hoogte ook waterafstotend. Daarom is de softshell bodywarmer geschikt voor gematigde temperaturen. Softshell bodywarmers kun je perfect combineren met een T-shirt, longsleeve of fleece bovenstuk. De softshell bodywarmer houdt het bovenlichaam de hele tijd warm. Vooral bij stop-and-go tours is de bodywarmer ideaal, want tijdens de pauzes koel je niet snel af. De bodywarmer hoef je dus ook niet bij iedere pauze uitdoen. Een constante goede ventilatie zorgt namelijk voor een aangenaam draagcomfort. Het materiaal is meestal erg robuust en slijtvast, zodat de bodywarmer ook een rugzak op de schouders verdraagt. Een groter aandeel stretch zorgt voor onbeperkte bewegingsvrijheid. Bovendien hoeft de bodywarmer veel minder lang drogen door het elastaan.

Verschillen in het materiaal

Afhankelijk van de outdooractiviteit bestaan er softshell bodywarmers in volledig verschillende materialen. Voor tours waarbij je weinig bagage kunt meenemen, zijn softshell bodywarmers van erg fijne, ademende materialen geschikt. Sommige bodywarmers zijn gemaakt van een intelligente materiaalmix. Deze combineren een winddichte voorkant met een ademende achterkant! Als je een alpine tocht gaat maken, dan kan het echt koud worden! Dan moet je erop letten dat de bodywarmer voorzien is van een verwarmende binnenvoering of een iets dikker materiaal. Sommige softshell-bodywarmers hebben gelamineerde naden en houden zo langer wind en water tegen. Een softshell bodywarmer biedt niet zo'n goede bescherming tegen weersinvloeden als een hardshell bodywarmer, maar is toch voldoende voor motregen of lichte sneeuw.
Onze klantenservice geeft je graag raad over de geschikte softshell bodywarmer voor de verschillende activiteiten.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.