Donsbodywarmers: lekker warm en licht!

Donsbodywarmers

Donzen bodywarmers zijn licht en houden je aangenaam warm op expedities, op skitochten of in het dagelijks leven in de winter. Wat betreft de verhouding tussen isolatie en gewicht is dons andere isolatiematerialen een flinke stap voor. Een donzen bodywarmer is ideaal om over andere kledinglagen aan te trekken, om zo het bovenlichaam snel op te warmen. Daarbij is volledige bewegingsvrijheid van de armen gegarandeerd! Ook op koelere zomeravonden of tijdens een wandeling met de hond bij het krieken van de dag is de donzen bodywarmer de ideale begeleider. Donsbodywarmers voor dames en donsbodywarmers voor heren zijn vaak zo ontworpen dat ze zich aanpassen aan de vormen van het lichaam. Een donzen bodywarmer sluit nauw aan op het lichaam, wat de isolerende werking ervan versterkt. Vaak zorgen trekkoorden in de zoom en de kraag ervoor dat er bovenaan en onderaan geen koude lucht kan binnendringen.

Dons is niet zomaar dons

In de eerste plaats zijn er verschillende soorten dons. Ganzendons wordt als hoogwaardiger gezien dan eendendons. Maar er spelen nog andere factoren een rol bij de kwaliteit. De mengverhouding tussen veren en echt dons is net zo doorslaggevend. De veren in de vulling dienen enkel ter stabilisatie. Voor de eigenlijke isolatie zorgt het dons. Hoe hoger het percentage dons, hoe warmer de bodywarmer. Een mengverhouding van 80/20 betekent dat de vulling bestaat uit 80% dons en 20% veren. Deze mengverhouding is ideaal voor een donsjas voor dagelijks gebruik. Als je echter van plan bent om ermee op skitocht of expeditie te gaan, moet je erop letten dat het aandeel dons nog hoger ligt. Een andere belangrijke factor bij donzen bodywarmers is de vulkracht. Deze geeft aan tot welk volume het dons weer uitzet nadat het werd samengedrukt. Dit is vooral belangrijk als de donzen bodywarmer eerst een langere tijd in de rugzak zit. Daarbij geldt: hoe groter het bereikte volume van de donsbodywarmer, hoe warmer hij om het lichaam zit. De vulkracht, ook wel fillpower genoemd, wordt uitgedrukt in cuin (cubic inches; 1 inch³ = 15,62 cm³).

Verantwoord dons

Wie met een goed geweten op pad wil gaan, moet erop letten dat het dons niet afkomstig is van levende pluk. Ook de herkomst van het dons is voor velen doorslaggevend. Verder is het belangrijk welk buitenmateriaal wordt gebruikt voor de donzen bodywarmer. Hierbij zijn er vele varianten: van vederlicht tot slijtvast en robuust.
Onze klantenservice adviseert je graag en uitvoerig over donzen bodywarmers voor heren en dames!

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.