Donsbodywarmers - behaaglijk warm en licht!

Donsbodywarmers

Voor een expeditie, de volgende skitour of het dagelijks leven in de winter; donsbodywarmers houden heerlijk warm en zijn lekker licht. Met betrekking tot de verhouding tussen isolatie en gewicht is het dons andere isolatiematerialen een flinke stap voor. Een donsbodywarmer is ideaal om ergens overheen te trekken, om het bovenlichaam snel op te warmen. Daarbij is absolute bewegingsvrijheid van de armen gegarandeerd! Ook op koelere zomeravonden of bij een wandeling met de hond bij het ochtendkrieken is de donzen bodywarmer de ideale begeleiding. Donsbodywarmers voor dames en donsbodywarmers voor heren zijn daarbij vaak zo gesneden, dat ze zich aanpassen aan de anatomische vormen van het lichaam. De dosbodywarmer sluit nauw aan het lichaam aan; dit verhoogt de isolerende werking. Vaak zorgt een trekkoord in de zoom en kraag ervoor, dat er van boven of onder geen koude lucht kan binnendringen.

Dons is niet meteen dons!

Het dons onderscheidt zich allereerst in zijn soort. Ganzendons wordt hoogwaardiger verhandeld dan eendendons. Maar nog andere factoren spelen een rol bij de kwaliteit! De mengverhouding tussen veren en echt dons is net zo doorslaggevend. De veren in de vulling dienen enkel ter stabilisatie. De eigenlijke isolatie geschiedt door het dons. Hierbij geldt: Hoe hoger het aandeel dons, des te warmer de donzen bodywarmer is. Bij een mengverhouding van 80/20 betekent het dat 80% dons en 20% veren de vulling vormen. Deze mengverhouding is ideaal bij een donsjas, voor dagelijks gebruik. Wie hiermee echter tochten en expedities van plan is, moet erop letten dat het aandeel dons nog hoger ligt. Een ander belangrijk aanknopingspunt bij donsbodywarmers is de vulkracht. Dit geeft informatie over tot welk volume het dons weer uitzet, nadat het werd samengedrukt. Dat is vooral belangrijk, als de donzen bodywarmer langere tijd in de rugzak wordt opgeborgen. Hierbij geldt: Hoe groter het behaalde volume van de donsbodywarmer, des te warmer deze nadien op het lichaam zit! De vulkracht, ook wel Fillpower genoemd, wordt in cuin (cubic inches; 1 inch³ = 15,62 cm³) uitgedrukt.

Verantwoord dons

Wie met een goed geweten onderweg wil zijn, moet erop letten of het dons afkomstig is uit levende of dode pluk. Ook de herkomst van het dons is voor velen doorslaggevend. Bovendien is het belangrijk, welk bovenmateriaal wordt gebruikt voor de donsbodywarmer. Hierbij zijn er vele varianten van vederlicht tot slijtvast en robuust.
Onze klantenservice adviseert u graag en uitvoerig over het onderwerp donsbodywarmers voor heren en dames!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.