Hardloopsokken voor jogging, trailrunning, voor de wedstrijd en de training

Hardloopsokken

Voor de loopsport worden altijd speciale sportsokken aanbevolen. Net als bij hardloopschoenen of hardloopkleding zorgen loopsokken voor voelbaar meer comfort onderweg. Afhankelijk van het jaargetijden en gebruiksdoel kunnen verschillende modellen worden gebruikt. Falke, CEP, Rohner en X-Socks hebben zeer goede sokken in hun assortiment.

Waar moet je op letten bij Hardloopsokken

Een nauw aansluitende pasvorm zonder plooien is heel belangrijk voor comfortabele hardloopsokken.
  • Daardoor worden onaangename drukplekken en blaarvorming voorkomen, wat geen overbodige luxe is bij heel lang lopen. Want met pijn lopen is niet echt ontspannend.
Een droog voetklimaat is net zo belangrijk.
  • Hardloopsokken zijn ademend en bestaan uit functionele materialen. Er wordt een variant van zuivere synthetische vezels gebruikt of de fabrikant kiest voor een synthetisch mengsel van katoen. Deze bieden een uitstekende vochthuishouding, zweet wordt direct opgenomen en van de huid afgevoerd.
Naast het droge voetklimaat hebben loopsokken een geurneutraliserende werking.
  • Sokken met weefsels die een speciale behandeling hebben ondergaan zoals Polygiene, verhinderen dat zweet-etende bacteriën aan de slag gaan. De natuurlijke functionele eigenschappen van merinowol zijn ook bij het joggen en trailrunning zeer aangenaam. Icebreaker bedient hier de hardlopers op hun wenken.
Hardloopsokken

Modellen voor de zomer, voor de winter en voor de wedstrijd

Onder zomerse omstandigheden bieden luchtig lichte, onopvallende kousenvoeten uitkomst. Worden de dagen korter en moet het schema worden afgewerkt bij schemering en lagere temperaturen, dan gebruiken hardlopers dikkere sokken. Wat lopen betreft, zijn sokken met compressie wel de meest technische variant. Compressiesokken zijn dicht gebreid en sluiten nauw aan. Daardoor wordt een goed gedoseerde druk op de kuitspieren uitgeoefend, wat een ontspannende werking heeft en de regeneratie stimuleert.
Voor elk gebruiksdoel, elke temperatuur en elke vorm van lopen zijn er precies de juiste sokken. Daarom vinden zowel lopers met bredere voeten als lopers die sierlijker zijn gebouwd, de juiste hardloopsokken. Wat bij speciale wandel- en trekkingsokken of bij gewatteerde sokken voor skiën en snowboarden zinvol is, is ook bij jogging en trailrunning even comfortabel.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.