Wandelsandalen en trekkingsandalen - luchtig, licht en modern.

Wandelsandalen en Trekkingsandalen

Lange tijd hadden ze een geitenwollensokken-imago, tegenwoordig zijn outdoorsandalen weer in opmars voor outdoor en vrijetijdsgebruik. De schoen die al door de Romeinen werd gedragen, is onder de nieuwe naam outdoorsandaal of trekkingsandaal opnieuw uitgevonden en aangepast voor gebruik in de buitenlucht.
Zodra de temperatuur het toestaat zijn outdoor sandalen het juiste schoeisel om bij diverse activiteiten aan te trekken.

Outdoorsandalen - uitvoeringen en varianten

  • De robuuste versie van de outdoorsandalen is een bijna dichte schoen die alleen aan de zijkanten en achter openingen heeft om de voeten te ventileren. Daarbij beschikt hij vaak over een hoge neuskap en een dikke zool met demping en antislip profiel, net als bij normale wandel- of hardloopschoenen Ze zijn ook geschikt voor steenachtig, oneffen terrein, omdat de voet er goede ondersteuning aan heeft.
  • Het model met dwarsbanden en klittenbandsluiting, in de volksmond meestal trekkingsandaal genoemd, geeft de voeten al meer vrijheid. Door de zool die voorzien is van profiel, zijn de trekkingsandalen ook nog geschikt voor een stevige wandeling. De ondergrond moet hierbij echter niet echt alpien zijn. Door het lichte gewicht en de goede opbergmogelijkheden, is de trekkingsandaal ook het ideale paar extra schoenen op reis.
  • De meest eenvoudige vorm is de sandaal met kruislingse teenbandjes, algemeen bekend als teenslipper. Snel instappen en op naar het strand of het zwembad; dat is de functie die voor dit type outdoor sandalen is bedacht. Wat eigenlijk overeenkomt met het oorspronkelijke doel, namelijk als echte badslipper. Lange afstanden afleggen is, door de minimale ondersteuning en de minder dikke zool, niet het sterke punt van deze uitvoering.

Gemeenschappelijke eigenschappen van alle outdoorsandalen

Wat bijna alle varianten van de outdoor sandaal verbindt is de ongevoeligheid voor water. Logisch, wat voor zee, zomer, zon en strand is ontworpen, moet nattigheid kunnen trotseren. De bekendste merken voor outdoor- en trekkingsandalen zijn Teva, Keen en Reef, maar ook minder bekende merken als Ecco of Sanuk genieten steeds meer bekendheid. Sommige producenten hebben speciale outdoorsandalen ontwikkeld voor watersporten als zeilen of activiteiten als canyoning.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.