Sportsandalen voor trekking-, vrijetijds- en outdooractiviteiten

Sportsandalen

Op bloedhete dagen is de uitstekende ventilatie van sportsandalen ongeëvenaard. Het aangename voetklimaat zorgt tijdens het wandelen en het maken van trektochten voor een heerlijk draagcomfort. De combinatie van een hoogwaardig voetbed en een dempende zool met een goede grip zorgt ook bij lange wandelingen gegarandeerd voor veel comfort.

Sportieve vrijetijdssandalen kunnen met behulp van verstelbare hielbandjes en klittenbandsluitingen of vetersystemen naar wens worden aangepast. Zo verschuiven de voeten niet in de sandalen, waardoor wandelaars altijd stevig in hun schoenen staan en met vaste tred voorwaarts kunnen.

Open of gesloten outdoorsandalen

Vrijetijdssandalen of wandelsandalen zijn vaak voorzien van een open neus, zodat de outdoorsandalen altijd beschikken over een goede ventilatie. Wandelsandalen en trekkingsandalen hebben daarentegen vaker een gesloten of een deels gesloten neus, om de tenen beter te beschermen tegen verwondingen en om ervoor te zorgen dat kleine stenen je outdoorsandalen niet zo makkelijk kunnen binnendringen.

Specialisten op het gebied van trekkingsandalen zoals Keen of Teva hebben daarom in principe geen teensandalen of teenslippers in hun wandelassortiment. In plaats daarvan leggen ze de nadruk op duurzame en sneldrogende materialen, een solide verwerking en Vibram zolen met een goede grip. Vrijetijdssandalen met een sportieve look, zoals die van Crocs, maken daarentegen juist graag gebruik van teenbandjes en laten bandjes over de hiel eerder achterwege, zodat de lichte outdoorsandalen met hun antibacteriële voetbed gemakkelijk en snel aan- en uit kunnen worden getrokken.

Sportieve trekkingsandalen van leer, kunstleer of synthetisch materiaal

Outdoorsandalen zijn verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen en materiaalcombinaties. Hele lichte en sneldrogende modellen leggen de nadruk op kunstvezels en luchtig mesh weefsel. Sportsandalen van stabiel kunstleer zijn waterdicht verwerkt en kunnen in sommige gevallen zelfs in zout water worden gedragen. Sandalen van echt leer zijn heel comfortabel en passen zich na verloop van tijd perfect aan de voetvorm aan. Dit natuurlijke materiaal blinkt uit in ongekende duurzaamheid en een aangenaam draaggevoel.

Bij de materiaalkeuze speelt het uiterlijk doorgaans ook een rol. Sportsandalen van synthetisch materiaal zijn vaak iets kleurrijker en ze zijn dan ook verkrijgbaar in een breed spectrum aan kleuren. Outdoorsandalen van leer houden het vaak bij soberdere kleurtonen, zoals zwart, grijs of bruin, en maken het qua kleur dus veel minder bont. Om die reden zijn ze ook uitermate geschikt om in het dagelijks leven te dragen, zeker als het belangrijk is om een subtielere, meer bescheiden indruk te maken.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.