Comfortabele vrijetijdsschoenen voor elke gelegenheid

Vrijetijdsschoenen

Vrije tijd is een ruim begrip. Een spontane wandeling op de zondagmiddag, een korte weekendtrip, actieve tochten of gewoon lekker even ontspannen op het terras. De mogelijkheden om je vrije tijd door te brengen zijn net zo divers als de soorten vrijetijdsschoenen Hoogwaardige schoenen voor de vrije tijd of vrijetijdslaarzen moeten comfortabel zijn en bovendien voor een veilige tred zorgen. Maar ook op in het veld en op de weg horen vrijetijdsschoenen je niet in de steek te laten. Het begrip vrije tijd kent vele gezichten en er bestaat dus geen standaard vrijetijdsschoen. Welke vrijetijdsschoenen zijn dus het meest geschikt?

Een lastige keuze - welke vrijetijdsschoen voor welke activiteit?

Lang weekend? Vakantie? Middagje vrij? Het ideale moment om een rondje te joggen! Of liever walken? Rennen? Nee, liever een relaxed rondje in het park en daarna een stadswandeling. Of misschien... Het maakt niet hoe de goedgemutste outdoorfan zijn vrije tijd doorbrengt, vast staat dat het niet op blote voeten gaat. Er zullen dus goede vrijetijdsschoenen aangeschaft moeten worden.

Maar één ding staat voorop, die ene oplossing voor alles bestaat niet. Er bestaan echter wel allroundschoenen en allroundlaarzen die elke uitdaging aangaan. Zulke vrijetijdsschoenen slaan ook in het dagelijks leven en het woon-werkverkeer een goed figuur. Ideale schoenen ofwel laarzen voor het dagelijks leven dus. Wanneer vrijetijdsschoenen voornamelijk voor sportieve doeleinden gebruikt worden, zijn sportschoenen of sportlaarzen aan te raden. Los ervan of de vrijetijdsschoen voor de outdoor sport of in het dagelijks leven wordt gebruikt, hij moet aan bepaalde criteria voldoen.

Net als elke goede outdoorschoen, moeten vrijetijdsschoenen stevige en veilige grip op verschillende ondergronden te bieden. Daarom beschikken ze over het algemeen over een stevige zool met een slijtvast profiel. Om comfortabel op veeleisende routes te kunnen lopen bieden goede vrijetijdsschoenen bovendien demping in de tussenzool en/of hebben ze een dempende inlegzool. Wat het buitenmateriaal betreft zijn hoogwaardige schoenen voor de vrije tijd ook van goeden huize. Afhankelijk van het model is dit waterafstotend, waterdicht, en -voor een goed voetklimaat- ook ademend. Voor routes op lastig terrein is in elk geval een veilige en stevige vetersluiting vereist. Wanneer het -bijvoorbeeld voor een stedentrip- lekker ongecompliceerd mag zijn, hoeven het niet per se veterschoenen te zijn, want een schoen met een makkelijke klittenbandsluiting zit ook stevig aan je voeten.

Lage schoenen of leren schoenen, voor de wandeling of om van een glas ijsthee op het terras te genieten, damesschoenen of herenschoenen, de keuze is groot. Als je weet wat je wilt vind je snel de juiste vrijetijdsschoenen. Trouwens, bekende fabrikanten zoals Ecco, Viking, Kavat of adidas bieden naast vrijetijdsschoenen ook de geschikte vrijetijdskleding aan, zoals bijvoorbeeld vrijetijdsjacks.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.