Sneakers zijn andere schoenen!

Sneaker

Sneaker kan uit het Engels vertaald worden als sluiper. Dit type sportschoenen ziet er zeer modieus uit en wordt daarom bewust niet gedragen bij sport, maar in het dagelijks leven. De sportieve schoenen sluipen dus als het ware het stedelijke leven binnen.
Ondertussen is het begrip 'sneaker' wijdverspreid en omvat het veel soorten schoenen, die meestal plat, licht en erg trendy zijn. Toch rekenen we ook wel eens winterlaarzen of trailrunningschoenen tot de sneakers, wanneer ze een urban look hebben, maar tegelijkertijd ook sportief zijn. Omdat het moeilijk is om het begrip juist af te bakenen, volgt hier een overzicht van mogelijke sneakers en de kenmerken van echte sneakers. Zo kun je zien waarom sneakers ook een levensstijl representeren en waarom sneakers gewoon sneakers zijn en eigenlijk geen gewone schoenen.

Materialen en imago's van sneakers

Er bestaan amper stoffen waaruit sneakers niet gemaakt kunnen worden. Er zijn sneakers van leer, kunstleer, synthetische vezels, katoen en hennep. De verschillende bovenmaterialen zien er zeer verschillend uit, maar sneakers zijn vooral veelzijdig.
Sneaker De modellen met synthetische vezels zijn uiteraard iets sportiever, garanderen een uitstekend ademend vermogen en zijn speciaal gemaakt voor mensen die veel rennen. Met zulke sneakers toon je je voorliefde voor sport, die zo groot is dat je zelfs in het dagelijks leven niet meer met leren schoenen kunt rondlopen.
Robuustere modellen van leer en kunstleer zijn bijzonder comfortabel en chic. Zulke sneakers zijn eerder wat voor trendsetters, die houden van een verzorgde, stadse look.
Sneakers die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen als katoen of hennep zijn perfect voor mensen in een slobberbroek, met pomponmuts in de zomer en met beschadigde nagels van het boulderen. Ze representeren een minder stijlbewuste, maar eerder losse en casual levensstijl.
Uiteraard zijn dit alleen maar stereotypes, die de schoenen niet definiëren en ook niet bepalen wie de schoenen wel of niet mag dragen.

Modellen van sneakers

Er bestaan sneakers in de vorm van instappers, trailrunningschoenen, wandelschoenen, laarzen, ballerina's, approachschoenen ...
Voor bijna elk schoentype bestaat er dus een sneakervariant. Ofwel draag je de eigenlijke sportschoen in het dagelijks leven en maak je er dus een sneaker van, ofwel draag je het licht aangepaste broertje van de sportschoen, dat al als sneaker wordt verkocht.
Hoe dan ook: sneakers zijn jeugdig, dynamisch, sportief, geschikt voor dagelijks gebruik, chic, kleurrijk, sober, functioneel, duurzaam en dat alles op de een of andere manier tegelijkertijd. Ze springen er gewoon bovenuit en maken indruk met leuke details en een praktisch ontwerp.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.