Sneakers zijn andere schoenen!

Sneaker

Sneaker wordt uit het Engels als gluiperd vertaald. De reden hiervoor is dat zulke modellen sportschoenen er erg modieus uitzien en bewust niet worden gedragen om te sporten, maar in het dagelijks leven. Ze gluipen dus zogezegd tussen de sporters.
Het begrip is intussen dus wijdverspreid en omvat tamelijk veel soorten schoenen, die meestal plat, licht en erg trendy zijn. Toch rekenen we ook wel eens winterlaarzen of trailrunningschoenen tot de sneakers als ze er erg urban, maar toch sportief uitzien. Omdat het moeilijk is om het begrip juist af te bakenen, volgt hier een overzicht van mogelijke sneakers en de kenmerken van echte sneakers. Zo kun je zien waarom sneakers ook een levensstijl voorstellen en waarom sneakers gewoon sneakers zijn en eigenlijk geen gewone schoenen.

Materialen en images bij sneakers

Er bestaan amper stoffen waaruit men geen sneakers kan maken! Sneakers worden gemaakt van leer, kunstleer, synthetische vezels, katoen of ook hennep. De verschillende buitenstoffen zien er erg anders uit, maar de sneakers zijn vooral veelzijdig.
SneakerDe modellen met synthetische vezels zijn uiteraard iets sportiever, garanderen het hoogste ademend vermogen en zijn speciaal voor mensen gemaakt die veel lopen. Met zulke sneakers toon je je voorliefde voor sport. Zo erg zelfs dat je in het dagelijks leven niet meer met leren schoenen kunt rondlopen.
Stevigere modellen van leer en kunstleer zijn extreem comfortabel en chic. Zulke sneakers zijn eerder bedoeld voor trendsetters. Zij stellen een gevoel van verzorgde urbaniteit voor.
Sneakers die gemaakt zijn van milieubewuste materialen als katoen of hennep zijn perfect voor mensen in een slobberende broek, met pomponmuts in de zomer en beschadigde nagels van het boulderen. Ze belichamen een minder stijlbewuste, maar eerder losse en casual levensstijl.
Uiteraard zijn dit alleen maar stereotypes die de schoen zelf niet definiëren of bepalen wie de schoen wel of niet mag dragen.

Modellen van sneakers

Er bestaan sneakers in de vorm van slippers, trailrunners, wandelschoenen, laarzen, ballerina's, freeriders en approachers.
Voor elk schoentype bestaat er dus een sneaker. Ofwel gebruik je de eigenlijke sportschoen in het dagelijks leven en draag je hem als sneaker, ofwel draag je de variant van de echte sportschoen voor dagelijks gebruik, die als sneaker wordt verkocht.
Hoe dan ook: sneakers zijn jeugdig, dynamisch, sportief, voor dagelijks gebruik, chic, kleurrijk, sober, functioneel, duurzaam en dat alles tegelijkertijd. Ze springen er gewoon bovenuit en maken indruk met leuke details en een handig design.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.