De trui, een comfortabel en veelzijdig kledingstuk voor elke gelegenheid.

Trui

Een goede trui kan voor veel doeleinden worden gedragen. Of je nu gaat wandelen, klimmen, op je werk bent, of comfortabele vrijetijdskleding zoekt, met een sportieve, modieuze trui maak je nooit een verkeerde keuze. Het oorspronkelijke woord pullover komt uit het Engels en betekent vrij vertaald zoiets als "overgooier". De trui is sinds de jaren 50 op veel gebieden een zeer geliefd kledingstuk. Ondanks of juist vanwege zijn sportieve casual look heeft de trui tegenwoordig een vaste plek in de modieuze vrijetijdskleding. Ook in de outdoor sport is de trui vanwege zijn vele positieve eigenschappen erg gewaardeerd.

Wat moet een trui kunnen?

Om als outdoor kledingstuk te kunnen scoren zijn er een aantal eigenschappen waaraan een hoogwaardige trui in elk geval moet voldoen. Het belangrijkste is natuurlijk het isolatievermogen, want wat heb je aan de mooiste trui als hij je niet warm houdt? Verder dient een trui comfortabel te zijn en optimale bewegingsvrijheid te bieden. Juist bij het klimmen is het enorm belangrijk dat je niet in je beweging beperkt bent.

Welke soorten truien zijn geschikt voor de outdoor sport?

Bij mildere temperaturen kan een trui met capuchon het outdoorjas vervangen. De capuchon kan met een trekkoord worden aangetrokken, zodat hij lichte bescherming tegen weersinvloeden geeft. Bovendien beschermt de capuchon je nek tegen koude tocht.

Als het een keer wat frisser is, dan zorgt een fleecetrui voor warmte. Fleece houdt niet alleen uitstekend warm, maar maakt de trui ook ademend. Hierdoor kan zweet optimaal worden afgevoerd en het lichaam is tegen oververhitting beschermd.

Merinotruien zijn van de "wonderwol" van het merinoschaap gemaakt. Truien van merinowol zijn zeer fijn, houden warm en zijn ademend. En mocht je tijdens de tocht eens flink zweten, dan is dat geen probleem, want de merinovezels zijn sneldrogend en bovendien zijn ze geurneutraal. Truien met merinovezels aan de binnenkant en fleece aan de buitenkant verenigen de beste eigenschappen van beide stoffen.

Uiteraard zijn er nog allerlei andere truien verkrijgbaar die prima geschikt zijn voor outdoor-activiteiten. Uiteindelijk geven persoonlijke smaken en voorkeuren de doorslag. Maar met een elegante, sportieve en comfortabele trui zit je altijd goed!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.