Weg met de kou met hoogwaardige gevoerde jassen

Gevoerde jassen

Wanneer het buiten koud en ongezellig is, maar je wilt je tijd toch graag in de vrije natuur doorbrengen, is dat geen enkel probleem! Met een warm synthetisch jack is de outdoor-liefhebber ook bij een koud klimaat uitstekend uitgerust.

Welke voordelen heeft een gevoerde jas?

Zodra het weer kouder wordt, zijn synthetische jassen trouwe begeleiders. Ze bieden een hoog thermisch vermogen, zijn windvast en waterafstotend en vaak ook nog ademend. Dit zijn weliswaar ook eigenschappen die vele andere soorten jacks ook hebben, maar een gevoerde trui of een gevoerde jas heeft echter een aantal voordelen die niet zomaar over boord kunnen worden gegooid.

Een van de belangrijkste voordelen van gevoerde jassen is dat hun warmte-isolerende functie niet achteruitgaat onder invloed van vocht. Wordt bijvoorbeeld een met dons gevoerd jack nat, dan neemt het isolerend vermogen van de voering sterk af en het jack verwarmt niet meer. In extreme gevallen kan de vulling zelfs gaan samenklonteren. Een synthetisch jack daarentegen heeft niet zo veel problemen met nattigheid. De kunstvezelvulling neemt het vocht niet op en blijft warm. Samen met waterafstotende weefsels kunnen regenbuien niet zo gemakkelijk schade bij je aanrichten. Bovendien drogen synthetische jacks zeer snel wanneer ze een keer nat zijn worden. In veel gevallen is het echter voldoende wanneer alleen de romp deze warmteback-up nodig heeft. In dit geval is een synthetische bodywarmer beter geschikt.

Onderhoudsvriendelijk en slijtvast - gevoerde jassen hebben het allemaal

Bovendien mag niet worden vergeten dat gevoerde jassen zeer onderhoudsarm zijn. Na een lange en inspannende tour kom je als outdoor-liefhebber natuurlijk niet brandschoon en zonder een enkel spatje thuis. Het gevoerde jas kan in de wasmachine worden gewassen, zonder dat daarbij de vulling beschadigt raakt. Noemenswaardig is ook dat synthetische jacks in vergelijking met dons vaak voordeliger zijn, wat echter niet wil zeggen dat hierdoor de kwaliteit minder is. Met een goed synthetisch jack kun je niets verkeerds doen. Ze zijn robuust, onderhoudsvriendelijk en bieden een top warmte-isolerend vermogen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.