Klimgrepen schoonmaken met klimborstels

Aan veel pofzakken zit een kleine elastische lus voor het bevestigen van praktische klimborstels. Een klimborstel kan worden gebruikt om zowel in de klimzaal als op de rots vuil van grepen en tredes weg te halen. Daardoor zijn de klimgrepen gemakkelijker vast te pakken en bieden ze een goede grip.

Sporen van magnesium, aarde, stof en vuil kunnen klimgrepen en randjes vuil, glibberig of vettig maken. Kleine randjes en veeleisende slopers zijn dan nog moeilijker vast te grijpen en vast te houden. Met borstels van natuurlijke materialen of nylonborstels kunnen klimmers en boulderaars de klimgrepen in korte tijd schoonmaken en optimaliseren.

Borstels voor klimmen en boulderen

Klimmers en boulderaars kunnen kiezen uit verschillende soorten klimborstels en boulderborstels. Klimbedrijven zoals deWOODSTOK, Mantle of Wataaah produceren kleine borsteltjes die eruitzien als tandenborstels. Ook zijn er boulderborstels die aan beide uiteinden voorzien zijn van nylonhaar of natuurhaar. Het ene uiteinde is iets dikker en het andere dunner.

Op die manier kunnen zelfs bijzonder kleine grepen en randjes perfect worden schoongemaakt. Voor grotere oppervlakken, zoals grote slopers, zijn grote borstels geschikt. Deze borstels hebben meer haren dan de kleine borstels die klimmers meestal aan hun pofzak bevestigen. Voor het boulderen en grotere oppervlakken in klimzalen zijn er ook praktische sets met verschillende kleine en grote klimborstels beschikbaar.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.