De microvezelhanddoek: klein, licht & droogt snel!

Microvezelhanddoekken

Reishanddoeken van microvezel kenmerken zich door vele gunstige eigenschappen. Ze drogen snel en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Dat maakt ze ideaal voor alle mogelijke outdooravonturen. Bovendien zijn ze geschikt voor een langer bezoek bij vrienden en kennissen, omdat ze gemakkelijk in elke reistas passen en ook in de wandelrugzak niet veel ruimte innemen.
De microvezelstructuur van deze handdoeken neemt een veelvoud van zijn eigen gewicht op, zodat je je lichaam volledig kan afdrogen. Bij zwemmers is het materiaal erg geliefd, omdat je het na gebruik gemakkelijk uit kan wringen en het vervolgens droog kan meenemen. De microvezelstructuur komt natuurlijk ook van pas op wereldreis, als je gaat backpacken, tijdens het kamperen of in elke andere denkbare situatie waarbij je ruimte beperkt is. De handdoek kan tot een kleine bundel worden samengedrukt en zo ingepakt worden of aan je bagage worden bevestigd.

Hygiëne bij een outdoorhanddoek

Reis- en trekkinghanddoeken van katoen of synthetisch materiaal kunnen in de wasmachine op een zeer hoge temperatuur gereinigd worden. Toch kunnen microvezelhanddoeken niet vaak warm gewassen worden. Dankzij moderne wasmiddelen en de antibacteriële structuur van de outdoorhanddoek kun je je zorgeloos met een schone handdoek afdrogen. Bovendien kunnen de microvezelhanddoeken uitgewrongen worden tot ze bijna droog zijn. Zo kunnen ze, wanneer je ze niet gebruikt, nauwelijks vocht verspreiden in je rugzak en gaan ze niet meteen muf ruiken. Toch is het aan te raden de handdoeken enkele uren uit te hangen en te laten drogen. Dat lukt ook bij kouder en regenachtig weer goed.

Comfort en structuur van een reishanddoek

Om een lichte en gemakkelijk in te pakken reishanddoek te ontwikkelen, wordt gebruik gemaakt van de eigenschappen van microvezels. Handdoeken van microvezel drogen onder andere veel sneller dan gangbare handdoeken van 100% katoen. Soms wordt over deze oudoorhanddoeken gezegd dat ze niet zo fijn aanvoelen als een badhanddoek van thuis. Dat kan kloppen, maar producenten en outdoorliefhebbers geven graag een deel comfort en luxe op om gewicht en volume te besparen. Intussen bestaan er veel verschillende soorten outdoorhanddoeken om uit te kiezen: zo zijn er handdoeken waarin deels katoen is verwerkt en hebben ze ruwe oppervlakken, die aan de badhanddoek doen denken.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.