De microvezel handdoek - klein, licht & droogt snel!

Microvezelhanddoekken

Reishanddoeken van microvezel verenigen veel gunstige eigenschappen waaraan handdoeken zouden moeten voldoen. Ze drogen snel en zijn naar keuze in verschillende maten beschikbaar. Daarom staan ze op de eerste plaats tussen alle outdoor vrienden. Bovendien zijn ze geschikt voor langere bezoeken bij vrienden en kennissen, omdat ze gemakkelijk in elke reistas passen en in de wandelrugzak de nodige plaats kunnen besparen.
De microvezelstructuur van deze handdoeken neemt een veelvoud van zijn eigen gewicht aan wat erop, zodat het lichaam volledig kan worden afgedroogd. Bij zwemmers is het materiaal er geliefd, omdat het na gebruik gemakkelijk uit te wringen is en het dus vervolgens droog ingepakt kan worden. Deze microvezelstructuur komt natuurlijk ook van pas op wereldreis, rugzaktour, tijdens het kamperen of in elke situatie waar de plaats gelimiteerd is. De handdoek kan tot een kleine bundel worden samengedrukt en naar keuze aan de bagage gebonden of ingepakt worden.

Hygiëne bij een outdoorhanddoek

Reis- en trekkinghanddoeken van katoen of kunstvezel kunnen in de wasmachine op een hoge temperatuur gereinigd worden. Toch kunnen outdoorhanddoeken niet vaak warm gewassen worden. Dankzij moderne wasmiddelen en de antibacteriële structuur van de outdoorhanddoek kunt u zich zorgeloos met een propere handdoek afdrogen. Bovendien kunnen ze uitgewrongen worden tot ze bijna droog zijn, zodat ze als ze niet gebruikt worden in de rugzak nauwelijks vocht verspreiden en niet meteen muf beginnen ruiken. Toch is het aangeraden ze enkele uren uit te hangen en te laten drogen. Dat lukt ook bij kouder en regenweer goed.

Comfort en structuur van een reishanddoek

Om een lichte en gemakkelijk in te pakken reishanddoek te ontwikkelen, maakte men gebruik van de eigenschappen van microvezels. Die drogen onder andere veel sneller dan gebruikelijke handdoeken van 100% katoen. Vaak wordt er toch over de oudoorhanddoek gezegd dat hij niet zo fijn aanvoelt als de badhanddoek van thuis. Dat kan kloppen, maar producenten zoals outdoor-activisten geven graag een deel comfort en luxe op om gewicht en volume te besparen. Ondertussen zijn er tussen de trekkinghanddoeken ook verschillende versies om uit te kiezen: gedeeltelijk wordt er katoen in verwerkt en ruwe oppervlakken, die aan de badhanddoek doen denken, worden ontwikkeld.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.