De juiste tent accessoires voor elke vakantie

Tent accessoires

Wie kent het vervelende probleem niet: heeft men net een nieuwe, dure tent aangeschaft en al na het eerste gebruik missen er haringen of scheerlijnen. Het is nog vervelender wanneer men per ongeluk een gat in het tentdoek slaat of iets dergelijks. Hoe langer een tent in gebruik is, des te belangrijker om de juiste tent accessoires bij de hand te hebben. Zelfs de beste impregnatie houdt niet eeuwig en dan kan een nieuwe tentimpregnatie helpen om de tent weer water- en winddicht te krijgen. Ook naadafdichters en een vervangend frame behoren tot elk goed uitgerust noodpakket met tentaccessoires.

Tent accessoires als uitbreiding van de tentuitrusting

Niet elk tent accessoire wordt als reparatiemiddel aangeschaft, want er is ook nog een hele reeks praktische onderdelen verkrijgbaar die vooral als uitbreiding en verbetering van de tent zinvol zijn. Vaak ook is er maar één bepaald type tentharing inbegrepen bij de levering van een tent. Deze bieden weliswaar een perfecte ondersteuning in zachte, grasrijke ondergrond, maar raken snel aan hun grenzen in zand of sneeuw. Er is een enorme keuze aan haringen voor bijna elk type terrein in de handel verkrijgbaar en het is altijd zinvol om goed uitgerust te zijn tijdens langere tochten. Dit bespaart veel tijd en zenuwen bij het opzetten van de tent.
Een aantal fabrikanten biedt in hun tentenassortiment ook ultralichte modellen zonder voortent. Vaak is er voor dergelijke tenten als extra tent accessoire een geschikte voortent verkrijgbaar.

Het bijpassende tent grondzeil verlengt de levensduur van elke tent

Als het gaat om tentaccessoires moeten vooral de tentonderzeilen niet worden vergeten. Bijna elke fabrikant van tenten met een hoge kwaliteit biedt voor hun modellen tent grondzeilen (ook vaak footprints genoemd) de juiste maat aan. Zulke tent grondzeilen bieden niet alleen extra bescherming tegen water van onderen, ze verlengen ook de levensduur van het product aanzienlijk. Ze voorkomen dat de tentvloer door scherpe stenen, wortels of ruwe steen beschadigd raakt. Ook wordt de impregnatie van de tentvloer niet zo snel door stof en zand aangetast en gaat daardoor langer mee. De aanschaf van een geschikt tentonderzeil is daarom altijd een zinvolle investering. Men wil immers zo lang mogelijk kunnen genieten van zijn kostbare tent.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.