Goed voorbereid op tour met het passende trekkingjas

Trekkingjas

Trekking of hiking stelt bijzondere eisen aan de belastbaarheid van het materiaal, zeker in vergelijking met activiteiten die naar verhouding minder tijd in beslag nemen, zoals wandelen en hiking. Tijdens landelijke wandeltochten of uitgebreide bergwandelingen moet een trekkingjas net als een solide rugzak, trekkingstokken en trekkingschoenen uitblinken in duurzaamheid en tegelijkertijd moet het jas robuust, comprimeerbaar, waterafstotend of zelfs waterdicht zijn én beschikken over een ademend vermogen. Een goede windbescherming is eveneens van groot belang.
Hier ervaar je meer over de eigenschappen van de verschillende modellen en je leert voor welke omstandigheden ze geschikt zijn.

Welk trekkingjas heb ik nodig?

Jassen van softshell, weefselmixen en hardshell zijn erg nuttig gebleken bij de klassieke trekkingtochten met veel bagage.
Ze kunnen in koelere weersomstandigheden uitstekend worden gecombineerd met fleece, hebben kleine afmetingen en bieden een goed draagcomfort, doordat ze sterk dampdoorlatend zijn en voor genoeg bewegingsvrijheid zorgen.
Zulke functionele jassen zijn feitelijk overgangsjassen, maar ze zijn er ook in een variant met een binnenvoering.
Trekkingjassen van weefselmixen zijn meestal geïmpregneerd met een speciale wax (G-1000 van Fjällräven of polykatoen van Lundhags) en bieden een natuurlijk draagcomfort. Ze worden ook als klassieke wandeljassen gedragen en daarnaast zijn ze zeer robuust en duurzaam. Bovendien beschermen ze tegen muggen, uv-straling, doornen en wind. Ze zijn een goede keuze bij warm weer en in combinatie met isolatie presteren ze ook prima in ijzige condities. Ze functioneren in ieder geval beter in een drogere omgeving.
Als je jezelf goed tegen nattigheid wil beschermen, doe je er goed aan om een trekkingjas van softshell of een waterdichte 3-laags jas te kiezen, zoals Gore-Tex Pro Shell of 3-laags Dermizax. Deze zijn sterk waterafstotend tot waterdicht, hebben een helmcompatibele capuchon voor trekkingactiviteiten in het hooggebergte en kunnen met een waterdichte trekkingbroek worden gecombineerd.
We wensen je op tour veel plezier met je trekkingjack, bijvoorbeeld van Arc'teryx, Bergans, Mammut, Vaude of The North Face!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.