Warm en zacht: Trekkingslaapzakken

Trekkingslaapzak

Wandelen, trekking, hiking, kamperen, pelgrimstocht of festivalbezoek, zonder een goede trekkingslaapzak ben je nergens. Hoogwaardige slaapzakken zijn comfortabel, beschermen je tegen de kou en zorgen ervoor dat je onderweg nieuwe energie voor de volgende dag kunt opdoen. Als je in de natuur gaat overnachten kun je niet zonder een goede trekkingslaapzak of wandelslaapzak. Volgens het gezegde "moet men zijn bed maken zoals men slapen wil".

Wandelslaapzak, trekkingslaapzak, hikingslaapzak - De kwelling van de keuze

Als je de nacht in de open lucht doorbrengt is een adequate bescherming tegen de kou essentieel. De wandelslaapzak of trekkingslaapzak moet in elk geval op de buitentemperatuur zijn afgestemd. Voor zeer koude temperaturen is een donzen slaapzak aan te raden. Deze zijn wat hun thermische vermogen betreft absoluut onovertroffen. Als er nattigheid in het spel is, is een synthetische slaapzak onontbeerlijk. Een vulling van synthetische vezels heeft weliswaar niet dezelfde isolatiekracht als dons, maar is ongevoelig voor vocht.

Voor de tour in een warm klimaat zijn de zomerslaapzakken zoals bijvoorbeeld zijden slaapzakken of varianten van katoen geschikt. Deze zijn dun, licht en bieden in zwoele nachten een aangename slaaptemperatuur. Voor de nacht in de berghut is er de hutslaapzak of herbergslaapzak (lakenzak). Deze zijn dunner en lichter dan de gebruikelijke wandelslaapzak en zijn over het algemeen zelfs verplicht als je in een hut wilt overnachten.

Zowel trekkingslaapzakken voor de lange avonturentocht als ook high-tech-slaapzakken voor ijzige temperaturen onder nul hebben één ding gemeen: ze zorgen voor een aangename nachtrust. Met een trekkingslaapzak van Exped, Mountain Equipment, Salewa, Mammut of een ander merk wordt de nacht in de natuur hemels ontspannen.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.