Op lange tochten smakelijk koken met een hoogwaardige multifuelbrander

Benzine & multifuel branders

Op meerdaagse tochten, bij trekking of kamperen zijn multifuelbranders of benzinekooktoestellen onmisbaar! Ze zouden niet mogen ontbreken in je uitrusting. Multifuelbranders en benzinekooktoestellen bestaan uit een navulbare brandstoffles en een brander. Ze zijn bovendien licht en kunnen compact worden opgeborgen. Zelfs in een volgepakte rugzak is er daardoor nog ruimte om ze mee te nemen. Met multifuelbranders en benzinekooktoestellen kan je overal een lekkere maaltijd bereiden. Precies wat je nodig hebt om na een inspannende tocht weer de nodige energie op te doen!

Wat zijn de voordelen van multifuelbranders en benzinekooktoestellen?

Een van de belangrijkste voordelen van multifuelbranders en benzinekooktoestellen is de gebruikte brandstof. Zoals de naam al zegt werkt een benzinekooktoestel op de meest gangbare benzinesoorten, zoals normale of loodvrije benzine. Een multifuelbrander is flexibeler en kan worden gestookt met de meeste vloeibare brandstoffen, zoals benzine, diesel, kerosine of zelfs petroleum. Dat betekent dat je zelfs in de meest afgelegen gebieden ter wereld makkelijk aan de benodigde brandstof kunt komen. Met name in vergelijking met een gasbrander is dat een doorslaggevend voordeel, omdat je niet op speciale cartouches bent aangewezen. Een ander voordeel van benzine- of multifuelbranders is het bijzonder hoge verbrandingsvermogen. Dat wordt duidelijk bij temperaturen onder het vriespunt. De druk van gascartouches neemt namelijk merkbaar af bij extreem lage temperaturen. Dit leidt tot een aanzienlijk lager vermogen. Multifuelbranders en benzinekooktoestellen hebben dit probleem niet.

Voordelen van benzinekooktoestellen

Zelfs bij de laagste temperaturen kan met benzinebranders of multifuelbranders een warme kop thee worden gezet of een vullende maaltijd worden bereid. Op grote hoogte is het zuurstofgehalte in de lucht zeer gering; voor gaskookstellen zelfs te gering. De brandstof van multifuelbranders of benzinekookstellen heeft voor de verbranding niet zoveel zuurstof nodig als gas. Daarom kunnen ze ook in het hooggebergte goed worden gebruikt. Wie een flexibele, betrouwbare en krachtige oplossing voor de outdoorkeuken zoekt, zit met een multifuelbrander of benzinekooktoestel helemaal goed!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.