Op lange tochten smakelijk koken met een hoogwaardige multifuelbrander

Benzine & multifuel branders

Op meerdaagse tochten, bij trekking of kamperen: multifuelbrander of benzinekooktoestel zijn gewoon onmisbaar en behoren eigenlijk tot iedere uitrusting. Multifuelbranders en benzinekooktoestellen bestaan uit een navulbare brandstoffles en een brander. Benzinekooktoestellen en multifuelbranders zijn licht en gemakkelijk op te bergen. Zo hebben ze ook altijd plek in een volgepakte rugzak. Met multifuelbranders en benzinekooktoestellen kan overal een smakelijke maaltijd worden bereid. Precies wat je nodig hebt, om op een inspannende tocht de benodigde energie op te doen!

Wat zijn de voordelen van multifuelbranders en benzinebranders?

Een van de belangrijkste voordelen van multifuelbranders en benzinekooktoestellen is de gebruikte brandstof. Zoals de naam al zegt, werkt het benzinebrander op de meest gangbare benzinesoorten zoals normaal of loodvrije benzine. De multifuelbrander is flexibeler en kan worden gestookt op de meeste vloeibare brandstoffen zoals benzine, diesel, kerosine of zelfs petroleum. Dat betekent dat zelfs in de meest afgelegen gebieden ter wereld makkelijk aan de benodigde brandstof te komen is. Juist in vergelijking met een gaskookstel is dat een doorslaggevend voordeel, omdat men niet op speciale patronen is aangewezen. Een ander voordeel van benzine- of multifuelbranders is het bijzonder hoge verbrandingsvermogen. Dat is duidelijk merkbaar bij temperaturen onder het vriespunt. De druk van gascartridges verzwakt duidelijk merkbaar bij extreem koude temperaturen. Dat leidt tot een duidelijk verminderd vermogen. Multifuelbranders en benzinebranders hebben dit probleem niet.

Voordelen van benzinebranders

Zelfs bij de laagste temperaturen kan met benzinebranders of multifuelbranders een warme kop thee worden gezet of een voedende maaltijd worden bereid. Op grote hoogte is het zuurstofgehalte in de lucht zeer gering; voor gaskookstellen te gering. De brandstof van multifuelbranders of benzinekookstellen heeft voor de verbranding niet zoveel zuurstof nodig als gas. Daarom kunnen ze zelfs in hooggebergte worden ingezet. Wie een flexibele, betrouwbare en krachtige oplossing voor de outdoorkeuken zoekt, doet in elk geval goed aan een multifuelbrander of benzinebrander!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.