Waterdichte zaklampen voor het dagelijkse outdoorleven

Waterdichte zaklamp

Wie alleen maar naar buiten gaat als de zon schijnt, kan dit in ons land maar weinig doen. Wie graag en liefst ieder moment naar buiten gaat, moet kunnen vertrouwen op uitrusting die bescherming tegen weersinvloeden biedt. Hierbij hoort een winddicht jas, warme schoenen en waterdichte hardware. Net zoals je rugzak met de passende regenhoes afgesloten blijft, is je zaklamp beschermd tegen de regen door een robuuste en weerbestendige behuizing en dus nog steeds bruikbaar.
Een regenbestendige zaklamp moet waterdicht zijn, anders zou ze maar spatwaterdicht zijn. De bescherming tegen nattigheid wordt aangegeven door de IPX-standaard. Hoe hoger de waarde, des te beter de waterdichtheid van de zaklamp. Dit kan zelfs gaan tot een degelijke onderwaterzaklamp.
Hier bestaan er naast de eigenschappen voor de dichtheid ook algemene aanduidingen voor de kenmerken van waterdichte zaklampen om tijdens het sporten in de natuur en op het werk te gebruiken.

Waaraan herken je een goede waterdichte zaklamp?

Zoek je een professionele onderwaterzaklamp voor water- en duiksport of eerder een outdoorlamp met degelijke bescherming tegen weersinvloeden? De belangrijke richtwaarden om het juiste model te kiezen zijn altijd lichtkracht, het vermogen van de accu (brandduur), de lamp en ook het gewicht.
Bij een duiklamp worden vaak halogeenspots gebruikt, terwijl hoofdlampen of zaklampen normaal gezien met ledspots werken. De effectieve lichtkracht die aan de omgeving wordt afgegeven, wordt weergegeven in lumen. Bij de gebruiksduur moet je letten op de waarde van de lichtsterkte.
Waterdichte zaklampen bestaan normaal gezien uit een gefreesde en precies verwerkte aluminium behuizing met een elektronisch systeem dat je zowel met handschoenen als intuïtief kunt bedienen. Zo creëert men lichte en robuuste lampen die indruk maken met een lange levensduur. De aparte onderdelen kun je namelijk meestal verwisselen (dichtingen, accu's, gloeikop).
Speciale gleuven in de behuizing zorgen bij een hoge lichtkracht er bovendien voor dat de waterdichte zaklampen van NiteCore of LED Lenser niet te snel oververhit raken in gebruik.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.