Licht in het donker met zaklampen!

zaklamp

Een zaklamp is een onmisbare tool, zowel voor outdooractiviteiten als in het dagelijks leven! Bij de zoektocht naar brandhout, om beter te kunnen zien bij nevel of andere slechte omstandigheden, 's nachts in de tent of gewoon als de elektriciteit thuis weer eens is uitgevallen. Zaklampen zorgen er altijd voor dat het licht nooit uitvalt! En omdat een zaklamp, zoals de naam het al voorspelt, in elke zak past, mogen deze draagbare lichtbronnen op geen enkele tour meer ontbreken!

Zaklampen voor een helder zicht in het donker

Een hoogwaardige zaklamp moet uiteraard beschikken over voldoende lichtkracht. Deze lichtkracht wordt in de eenheid lumen gemeten en betekent de lichtstroom die van een lichtbron wordt uitgestraald. Hoe hoger deze waarde is, des te krachtiger verlicht de zaklamp. Natuurlijk verschilt de nodige lichtkracht naargelang het gebruiksdoel. Bij zaklampen voor outdooractiviteiten moet de waarde tussen 100 en 200 lumen liggen, terwijl bij zaklampen met een hoog rendement de waarde veel hoger kan liggen.

Een ander belangrijk punt waarop je moet letten bij de aankoop van een zaklamp, is het lichtbereik. Je wilt tijdens een nachtwandeling of bij dichte mist je oriëntatie tenslotte niet verliezen. Bij de meeste zaklampen kun je de lichtstraal bovendien focussen, wat hun reikwijdte nóg verhoogt.

Omdat het er bij outdoorsporten al eens wat ruwer aan toegaat, moet een zaklamp ook wel het een en ander kunnen verdragen. Een uitstekende verwerking, een stof- en vuilresistente behuizing en, indien nodig, spatwaterbescherming zorgen voor een lange levensduur. Zo beleef je lang plezier aan de zaklamp

Zaklampen moeten in elke zak of tenminste in elke rugzak passen. Daarom moet je bij de aankoop van een zaklamp erop letten dat ze compact is. Bovendien mag de zaklamp niet te zwaar zijn, want bij langere tours merk je iedere gram op die te veel in je bagage zit.

Ook de eenvoudige hantering van zaklampen mag niet worden onderschat. In situaties waarbij je snel moet reageren, in het donker of als je maar één hand vrij hebt, dan moeten zaklampen eenvoudig en intuïtief te hanteren zijn.

Bij sportsoorten waarbij je je beide handen nodig hebt, bijvoorbeeld bij klimmen, zijn hoofdlampen de beste keuzen. Deze soort zaklamp wordt normaal gezien op een elastische hoofdband bevestigd en verlicht dus het zicht van de drager altijd optimaal.

zaklamp

Led-zaklampen voor meer helderheid!

Tegenwoordig zijn zaklampen niet alleen een lichtbron, maar ze zijn als het ware een technisch wonder! Bij een moderne zaklamp worden meestal ledlampen gebruikt. Dit brengt talloze voordelen met zich mee. Ten eerste is de lichtkracht van ledlampen iets hoger dan die van standaard gloeilampen. Led-zaklampen geven in principe tot vijf keer meer licht dan gewone zaklampen. De lichtopbrengst van een ledlamp kun je bovendien probleemloos reguleren, waardoor er meerdere helderheidsniveaus zijn. Een ander pluspunt is de langere levensduur van led-dioden. Het handige hieraan is dat de zaklampen waarin een ledlamp zit, wel tegen een stootje kan. De zaklamp kan dus wel eens op de grond vallen, maar zal dan nog altijd werken. Ook het lage stroomverbruik van deze zaklampen is een grote troef. Bij een lagere batterijspanning verandert bovendien de kleur van de led-zaklamp amper. Daardoor blijft het licht altijd even helder. Dankzij al deze eigenschappen is de led-zaklamp voor outdooractiviteiten erg interessant.

Of je nou op pad bent of hulp nodig hebt in het dagelijks leven, met hoogwaardige zaklampen sta je gegarandeerd nooit meer in het donker. In ieder huishouden en in elke uitrusting moet daarom een goede zaklamp te vinden zijn. Is de batterij opgeladen en je rugzak ingepakt? Dan gaan we op tour met de krachtige zaklamp!

Meld je nu aan & krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5