Koepeltenten - waarmee men altijd en overal thuis is

Iglotent

Waarom heb ik een koepel- of een iglotent nodig? De mens is gewend om altijd een dak boven het hoofd te hebben. Of het nu een toevluchtsoord of beschutting tegen weer en wind is. Maar wie buiten in de natuur wil zijn zal de eigen vier muren moeten verlaten en het geliefde huis inruilen voor het Spartaanse interieur van een koepeltent. Om ervoor te zorgen dat het tijdens expedities, meerdaagse tochten of eenvoudig kamperen aan een zeker comfort niet ontbreekt, bieden moderne koepeltenten niet alleen voldoende ruimte maar tevens een extreem robuuste constructie, zodat er overal ter wereld een gevoel van thuis mee kan worden gecreëerd.

Robuust materiaal maakt de koepeltent tot een stoere vesting

Iglotenten hebben een duidelijk voordeel ten opzichte van eenvoudige tunneltenten, namelijk dat ze door hun afgeronde ontwerp veel grotere belastingen kunnen weerstaan. Dit betekent dat ten minste twee buigstangen diagonaal bovenin het middelpunt worden vastgeklemd en de tent door de zo ontstane spanning kan worden opgezet; indien nodig, zelfs zonder fixatie in de grond. Dankzij deze stevige constructie biedt de koepeltent een veel betere bescherming tegen door sneeuw of wind uitgeoefende natuurkrachten. Vanwege het grote aantal buigstangen zijn koepeltenten echter meestal zwaarder qua gewicht, maar wel een echte vesting tegen storm, sneeuw en zware regenbuien.

De iglotent als basiskamp

Koepeltenten bieden voldoende ruimte voor twee tot vijf of zelfs nog meer personen en worden voornamelijk gebruikt tijdens meerdaagse wandelingen door de bergen, op expedities of tijdens kamperen. In de meeste gevallen heeft een iglotent een aparte binnentent, die aan het frame van buigstangen vasthangt en, afhankelijk van het ontwerp, twee uitgangen heeft. Het gebruikelijke tentmateriaal voor koepeltenten is polyester of polyamide. Zulk weefsel wordt vaak nog voorzien van een extra siliconen of polyurethaan coating, die tevens de bescherming tegen weersinvloeden verhoogt. Al naar gelang hun omvang beschermen koepeltenten niet alleen betrouwbaar tegen wind, kou of regen, ze dienen ook als basiskamp, bagageruimte en outdoor keuken. Een iglotent is dus veel meer dan zomaar een dunwandig slakkenhuis, maar kan zeker voor korte tijd het comfortabele thuis vervangen.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.