Optimaal beschermd tegen nattigheid dankzij waterdichte rugzakken

Waterdichte rugzakken

Bij trekking, wandelen en fietsen dient de inhoud van trekkingrugzakken of fietsrugzakken zo goed mogelijk tegen regen en nattigheid te zijn beschermd. Zeer gevoelige apparaten zoals foto's en camera's kunnen haast geen vocht verdragen, maar ook schone kleding, levensmiddelen, landkaarten en een eventuele slaapzak moeten tijdens een grote tour altijd tegen regen beschermd kunnen worden.

Om de inhoud van de outdoorrugzakken ten allen tijde droog te houden gebruiken rugzakfabrikanten zoals Osprey, Lowe Alpine en Deuter diverse methodes om de waterdichte rugzakken tegen het binnendringen van water te beschermen.

Regenhoes, waterdichte coating en rolsluiting.

In veel gevallen is de rugzak met een geïntegreerde regenbescherming in de vorm van een regenhoes uitgerust. Deze raincovers zitten doorgaans in een apart ondervak in de wandelrugzak opgeborgen en worden bij regen door middel van een geïntegreerd elastiek over de rugzak gespannen. Lichte regen, maar ook stevige regenbuien zijn voor de robuuste regenhoezen geen probleem.

Regenbestendige rugzakken zijn van een waterdichte coating voorzien. Hierdoor kan het vocht niet via de buitenhoes naar binnendringen. Voor een nog hogere waterdichtheid zorgen waterdichte ritssluitingen en als extra bescherming bij aanhoudende regen is een raincover aan te raden.

Een waterdichte rugzak met rolsluiting staat algemeen bekend als de meest effectieve bescherming bij slecht weer. Een waterdichte rolsluiting is qua gebruik weliswaar iets minder handig dan een normale ritssluiting, maar de constructie maakt het binnendringen van nattigheid praktisch onmogelijk. Daarom worden ook de meeste waterdichte zakken en waterbestendige pakzakken met rolsluitingen gefabriceerd.

Op pad met een regenponcho en trekkingparaplu.

Afhankelijk van de lengte van de toer en de reisbestemming dienen wandelaars en fietsers met af en toe stevige regenbuien rekening te houden. In veel gevallen zijn een simpel regenjack en een regenhoes om de rugzak voldoende. Voor sterkere regen is een gecoate of volledig waterdichte rugzak en complete regenkleding met regenjack, regenbroek en waterdichte schoenen aan te raden.

Regenponcho's zijn voor fietstochten en trekkingtours geschikt, omdat ze de voering aan de rug en de draagriemen van de rugzak ook tegen nattigheid beschermen. Ook met kleine en lichte paraplu's voor outdoorgebruik kun je jezelf bij tijdelijke regen goed beschermen. Echter moet je dan wel altijd je paraplu met één hand vasthouden en kun je de trekkingstokken niet meer goed hanteren.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.