Campingbekers en -mokken voor wandelingen en outdoorkeuken

Campingbekers en -mokken

Campingmokken en -bekers maken net als slaapzakken, slaapmatten en campingbranders deel uit van de kampeeruitrusting. In het enorme aanbod aan campingservies vindt elke wandelaar, trekker en kampeerder zijn perfecte beker.

Campingbekers zijn er in verschillende maten, van verschillende materialen, met diverse kenmerken, zoals handvatten, deksels en geïsoleerde wanden, en in talloze kleuren. Sommige modellen zijn verkrijgbaar in sets en bijzonder geschikt voor gezinnen en reisgezelschappen, omdat ze in elkaar kunnen worden gestapeld om ruimte te besparen.

Outdoorbekers van kunststof en roestvrij staal

Plastic is niet de juiste term voor de bekers en mokken voor outdoorgebruik die zijn gemaakt van zeer sterk en bijna onbreekbaar polycarbonaat. Ze zijn bijzonder licht en verkrijgbaar in een groot aantal maten en uitvoeringen. Veel kampeerders kiezen voor campingservies, inclusief vork, lepel en spork, van deze duurzame kunststof.

Als alternatief bieden outdoorfabrikanten, zoals Klean Kanteen of Tatonka, bekers en mokken van metaal aan. Net als bij campingpannen is er daarbij keuze uit aluminium, roestvrij staal of titanium. Bekers van titanium zijn extreem licht, maar dat weerspiegelt zich ook in de prijs. Aluminium bekers bieden een uitstekende combinatie van laag gewicht en stevigheid. Roestvrijstalen bekers zijn weliswaar een paar gram zwaarder, maar ze gaan ook zeer lang mee en zijn hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken.

Isolerende campingmokken voor warme en koude dranken

Om warme dranken zo lang mogelijk warm te houden, zijn geïsoleerde mokken ideaal voor op de camping. Daarvoor komen ofwel geïsoleerde kunststof bekers ofwel dubbelwandige roestvrijstalen bekers in aanmerking. Beide zorgen voor een zeer goede isolatie, net als een isoleerfles. Met een bijpassend deksel kan de hete vloeistof ook perfect worden meegenomen en is je drankje tegelijk goed beschermd tegen vuil en insecten.

Nog een kleine tip: het is geen goed idee om met je beker water rechtstreeks uit beken, rivieren of meren te drinken. Waterzuivering door uv-lampen, speciale filters of tabletten is ten zeerste aanbevolen om infecties te voorkomen.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.