Lekker koken in de natuur met de juiste campingpannen!

Campingpannen

De verschillende kooktoestellen voor outdoorgebruik zijn zo veelzijdig dat je er bijna een wetenschap van kunt maken. Het wordt er dus helemaal niet eenvoudiger op als je ook nog eens het ruime aanbod aan pannen en pannensets ziet die allemaal met elkaar concurreren.
Een overzicht hieronder zal je helpen om voor een bepaald doel de juiste outdoorpannen te kiezen. Zo kun je met nóg meer plezier koken, welke pannen je ook kiest!

Materialen bij outdoorpannen

Pannen worden gemaakt van aluminium, RVS en titanium. Hiervan bestaan er ook nog variaties, bijvoorbeeld gecoate en ongecoate pannen. Hier geven we een overzicht van de grondstoffen.
RVS is de duurzame klassieker onder de pannen. Het materiaal is extreem stevig, heeft een gelijkmatige warmteverdeling en kun je gemakkelijk reinigen. Het nadeel is voor vele trekkers het hoge gewicht.
Als alternatief wordt aluminium gebruikt. Pannen van aluminium zijn duidelijk lichter dan die van RVS. Ze zijn echter niet zo robuust, waardoor ze sneller een deuk krijgen. Pannen van aluminium geleiden warmte erg effectief, waardoor je minder brandstof nodig hebt. Ze hebben wel de neiging om het eten snel te laten aanbranden als je niet voorzichtig genoeg bent. Dan zijn ze iets moeilijker om te reinigen.
Voor enthousiastelingen zijn er ook nog pannen van titanium. Titanium is net zo stevig als RVS, maar lichter dan aluminium en dat merk je aan de prijs. Wie veel op pad is en rekening houdt met het gewicht, moet pannen van titanium misschien toch overwegen.
Bovendien zijn aluminium pannen meestal gecoat. Door de antikleeflaag hebben de pannen niet meer zo de neiging om het eten te laten aanbranden en kun je ze dus veel gemakkelijker reinigen. Door hun gewicht, de goede warmtegeleidende eigenschappen en de prijs-kwaliteitverhouding zijn aluminium pannen met coating een populaire keuze van de outdoorfans.

Extra's

Naast de materialen moet je letten op de maat en of de pannen ook verkrijgbaar zijn in set. Extra's zoals grepen of maataanduidingen kunnen ook altijd helpen in de praktijk!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.