Dames winterjassen houden warm en droog

Winter jas dames

Wanneer de eerste sneeuw valt en het buiten nat en koud wordt is het tijd om het winterjack uit de kast te halen. Vrouwen hebben doorgaans een dunnere "huid" vergeleken met mannen en moeten daarom hun toevlucht nemen tot een warm winterjack van hoge kwaliteit, speciaal voor vrouwen. Lichtgewicht donsjassen zijn eigenlijk optimaal voor zover het de isolatie van winterkleding betreft. En in combinatie met goed zittende dames winterlaarzen van hoge kwaliteit, heeft ze in de toekomst beslist geen koude voeten meer. Immers, zelfs bij de laagste temperaturen en onder de meest onaangename weersomstandigheden hoeven vrouwen daarom nog geen mooie winterervaring in de sneeuw en in de bergen te missen. Een goed dames winterjas vormt bij vrouwelijke bergbeklimmers, wandelaars, alpinisten en tourskiërs een beschermende omhulling en mag in de garderobe van een outdoor bergsportliefhebster niet ontbreken.

Dames winterjassen horen er tijdens winteravonturen gewoon bij

Buiten is het ijskoud, de wind giert langs de oren en bij elke stap knarst de sneeuw onder de voeten. Met het juiste dames winterjas is het nooit te koud of te vochtig om de deur uit te gaan, zelfs niet onder de meest ongunstige weersomstandigheden. Het bijpassende winterjas voor liefhebsters van bergsporten heeft inmiddels dezelfde standaard als een willekeurig heren winterjas. Een absoluut waterdicht en winddicht membraan, zoals Gore-Tex, laat geen sneeuw, natte of ijzige wind tot het lichaam doordringen. Bovendien heeft een dames winterjack van extra kwaliteit net als bij de mannen een ademend membraan, zodat de outdoor sportster zelfs bij zweterige activiteiten van binnenuit droog blijft. Het ademend vermogen wordt eveneens verhoogd door speciale ventilatieritsen onder de armen. Andere waardevolle kenmerken van een goed winterjack voor zowel mannen als vrouwen zijn een verstelbare sneeuwvanger, een met een helm compatibele muts of doordacht verwerkte, handige zakken, zoals eentje voor een mobiele telefoon, een brillenvak met geïntegreerd brillendoekje of een klein schoudervak voor de liftkaart. Ook verkrijgbaar zijn dubbele jacks met extra fleece van binnen of een gevoerd, verwijderbaar binnenjack, net als het nagenoeg perfecte allround, all-season outdoor jas, dat vrouwen in de bergen ook zonder binnenjack kunnen dragen, zelfs in de zomer of in het overgangsseizoen.

Outdoor liefhebsters hebben in de sneeuw een topklasse winterjas nodig

Zowel voor mannen als voor vrouwen moet een goed winterjack in eerste instantie warm zijn. Dit wordt bereikt door een geïntegreerde voeding, die bestaat uit een isolerende vulling (Primaloft) of bijvoorbeeld uit zachte dons. Wat betreft de beste lichtgewicht thermische isolatie zijn vooral donsjassen de ultieme oplossing. Met een bijpassend winterjas voor dames zal het volgende winteravontuur in de sneeuw niet lang meer op zich laten wachten.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.