Nooit meer koukleumen met warme donsjassen voor dames

Donsjas voor dames

Of het nu een wandeling over de kerstmarkt is, een winterwandeling of een uitgebreide wandeltocht; altijd als de thermometer haar onderste regionen toont, is het tijd voor behaaglijk warme dames donsjassen. Als het gaat om isolatiekracht hebben donsjacks voor dames in elk geval een streepje voor, want dons als voering materiaal is nog altijd onovertroffen. Donsjassen voor dames hebben niet alleen een enorm warm houdend vermogen, ze bekoren ook nog met hun feminiene model en zijn een blikvanger bij elke gelegenheid. Maar niet alleen de dames kunnen zich bij ijzige koude warm houden, donsjassen voor heren of donsjassen voor kinderen. Bijzonder geliefd daarbij zijn de The North Face donsjassen.

Wat maakt dames donsjassen zo bijzonder?

Telkens als het gaat om het optimale isolatievermogen bij outdoor textiel, is dons als voering materiaal nog altijd onverslaanbaar. Als dons omschrijft men in het algemeen het onderste verenkleed van watervogels. Voor het gebruik als voeringstof zijn deze lichte kleine veren bijzonder geschikt, omdat ze door hun structuur enorm veel lucht kunnen insluiten. Dat creëert een luchtkussen en voorkomt dat het lichaam afkoelt. Met een wollig dames donsjack is de kou gegarandeerd geen probleem meer. Bij het kopen van een dames donsjas moet natuurlijk wel worden gelet op de vulkracht van de voering. Daaraan is de kwaliteit van het dons en het temperatuurbereik, waarvoor het dames donzen jack geschikt is, te herkennen. De vulkracht wordt gemeten in de internationale maateenheid cuin. Hoe hoger de cuin waarde, des te beter is het thermisch vermogen van de donzen jacks voor dames. Bij een donzen jack moet de waarde minstens bij 500 cuin liggen. In extreem koude streken moet deze waarde echter bij 700 liggen.

Naast het verbluffend thermisch vermogen bieden donzen jacks voor dames nog enkele andere eigenschappen die ze interessant maken voor de vrouwelijke outdoorfans. Juist op langere tochten kan een zwaar jas snel tot last worden. Door de letterlijk vederlichte voering zijn donzen jacks voor dames heuse lichtgewichten. Zo ligt het dames donzen jack altijd behaaglijk en warm om het lichaam en voelt het nooit verstikkend. Een verder niet te onderschatten voordeel is het groot ademend vermogen. Wie eens echt aan het zweten komt, kan zo het vocht gewoon ontwijken in de vorm van waterdamp. Zo wordt het lichaam beschermd tegen oververhitting. In combinatie met waterafstotend buitenmateriaal staan outdoor avonturiers weer noch wind in de weg. Door weldadig warme voorzakken zijn ook koude handen geen probleem meer en dat zelfs bij ijzige kou.

Feminiene look met warme dames donsjacks

Wie denkt, dat je er met een dames donsjas uitziet als een gevoerde sneeuwpop, kan er niet verder naast zitten. Behalve de bijzonder functionele eigenschappen zijn donzen jacks voor dames ook modieus een blikvanger. De doorgestikte donskamers zorgen er niet alleen voor dat het dons op haar plek blijft en niet verschuift. De stiksels creëren een verfijnde look en laten de voering er bovendien slanker uitzien. Door een getailleerd model hoeft ook op koude dagen niet afgezien te worden van een vrouwelijke look.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.