Softshell jassen voor dames: winddicht, waterafstotend, ademend

Softshell jas dames

Softshell is al lang niet meer weg te denken uit de outdoorkleding. Een softshell jas voor vrouwen is als het ware een alleskunner onder de outdoorkleding. Vooral fans van bergsport, outdoorsport en wandelen waarderen het extreem comfortabele draaggevoel van een softshell jas voor dames. In vergelijking met een hardshelljas voor dames is een softshelljas iets zachter en zit het dus prettiger rond het vrouwelijk lichaam. De reden hiervoor is het aangename stretcheffect van de softshell. Het aanbod softshell jassen voor dames is intussen erg groot en biedt een ruim assortiment voor zomer- en winteractiviteiten in de natuur en de bergen. Zo hebben de vrouwelijke bergsportfans vanaf nu in elk seizoen de perfecte outfit.

Technische kenmerken van een softshell jack voor dames

Een softshell jas voor dames heeft vele positieve eigenschappen die ongetwijfeld noodzakelijk zijn voor outdooractiviteiten: softshells voor dames zijn wind- en waterdicht. Enkele softshell jassen zijn bovendien voorzien van een Gore windstopper membraan. Daardoor zijn deze softshells voor dames absoluut winddicht en functioneren ze als een klassieke windbreaker. Verschillende softshell jacks van het Zwitserse outdoormerk Mammut zijn bijvoorbeeld voorzien van een Gore windstopper. In tegenstelling tot een klassieke hardshelljas heeft het softshell jas een hoger ademend vermogen. Hier zorgt een speciaal weefsel van microvezels voor. Dit weefsel is door de gladde buitenkant sterk waterafstotend, maar heeft een groter verdampingsoppervlak. Het water wordt via de vezels getransporteerd en snel weer aan de omgeving afgegeven. In combinatie met het juiste sportondergoed wordt voor het beste effect en een uitstekende vochthuishouding gezorgd.
Softshell jassen voor dames kun je herkennen aan het geslepen oppervlak dat er mat glanzend uitziet. Dit zorgt voor een zeker zuigeffect dat het water weg van het lichaam naar de buitenkant van de stof transporteert. In tegenstelling tot de hardshellmembranen hoopt bij softshell voor dames het vocht niet op. Actieve wandelaarsters, alpinisten en bergbeklimsters mogen daarom het uitstekende microklimaat van het lichaam op prijs stellen. Zelfs na grote inspanningen wordt dit door het softshellweefsel bewaard.

Andere eigenschappen van een softshell jas voor dames

Naast het vrouwelijke model, dat op de vrouwelijke anatomie is afgestemd, hebben softshelljacks voor dames nog andere positieve eigenschappen. Zo is een technisch softshell jas voor dames voorzien van ritssluitingen onder de armen voor extra ventilatie. Vervolgens zijn de naden van een kwaliteitsvolle softshell normaal gezien afgedicht met tape en zijn de ritssluitingen waterafstotend gemaakt. Verschillende zakken voor waardevolle accessoires zijn zo opgenaaid dat je altijd toegang hebt tot de inhoud, zelfs als je een rugzak of klimgordel draagt. Bovendien zijn de softshelljassen licht en dun ofwel voorzien van fleece. Zo kun je vanaf nu in elk seizoen outdooractiviteiten doen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.