Met de juiste via ferrata karabiners de bergen in

Via ferrata karabiner

Niet alleen voor rotsklimmen en de standplaatsbouw heb je speciale karabiners nodig. Er bestaan ook bijzondere modellen om voor klettersteigen te gebruiken. Hier volgen enkele kenmerken van zulke via ferrata karabiners.

Vorm en opbouw van klettersteigkarabiners

Karabiners die speciaal voor klettersteigen gemaakt zijn, zien er meestal iets ergonomischer uit dan gewone karabiners. Een klettersteigkarabiner heeft onderaan nog een kronkel. Hierdoor kun je de karabiner ook met handschoenen veilig in je hand houden en openen. Bovendien kun je hem ook zonder problemen met één hand inhaken.
De grootte van een klettersteigkarabiner kun je eerder vergelijken met die van HMS-karabiners dan van kleine schroeven of express-karabiners. Hierdoor kun je de karabiner combineren met alle elementen van de klettersteigset.

Sluitmechanisme van via ferrata karabiners

Het sluitmechanisme is zo ontworpen dat de snapper van de klettersteigkarabiner gemakkelijk met één hand kan worden geopend. Voor meer veiligheid sluit het omhulsel de snapper veilig af als je de karabiner loslaat. De karabiner kan dus niet onopzettelijk worden geopend.
De opening van de sluiting is erg groot, waardoor de klettersteigkarabiner niet aan het zekeringstouw blijft haperen met de snapper.
Een speciale karabiner voor klettersteigen is gemakkelijk hanteerbaar, waardoor je meer plezier beleeft aan de rotsen!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.