Luchtig licht en functioneel op pad: met het juiste fietsshirt met korte mouwen

Fietsshirt korte mouwen

Bij kilometervreten op de racefiets of voor mooie trails met de mountainbikes, het kan allemaal. Een functioneel, mooi shirt is de perfecte keuze voor in de zomer en bij hogere temperaturen. Net als bij de fietsbroeken heeft een goed zittend fietsshirt belangrijke voordelen ten opzicht van normale sportkleding.
Mag het een hoogwaardig, functioneel en tegelijkertijd chic shirt zijn? Bij Endura, Löffler, Mavic, Pearl Izumi, Scott vinden dames en heren die het liefst met de fiets onderweg zijn, gegarandeerd hun gewenste outfit!

Wat belangrijk is bij een kort fietsshirt

Ongeacht op welke fiets de biker onderweg is: de pasvorm, het model, het materiaal en natuurlijk ook de look moeten kloppen!

  • Het materiaal van wielrenshirts is net zo belangrijk voor het draagcomfort als de afwerking. Zeer praktisch, licht functioneel textiel met stretch en lichaamsaccentuerend model zijn standaard. Zweet wordt rechtstreeks vanaf de huid opgenomen en meteen naar buiten afgevoerd.
  • Mountainbikers die bij warm weer geen shirt met lange mouwen dragen, hebben een losser model nodig. Alleen zo blijft er bij het MTB shirt genoeg ruimte over voor de beschermers.
  • De lichaamshouding in het zadel is voorovergebogen. Daarom hebben de fietsshirts een langer rugpand en blijft alles mooi bedekt. Ook belangrijk zijn de handig geplaatste shirtzakken voor de meest noodzakelijke accessoires onderweg.
  • Met behulp van de ritssluiting aan de voorkant kan onderweg de ventilatie worden gereguleerd. Deze kan op zware bergopwaartse passages gemakkelijk worden geopend en zo kunnen damp en overtollige warmte ontsnappen.
  • Goede modellen hebben een winddichte voorkant, zijn uitgerust met reflecterende elementen en ventilerende inzetstukken, en bieden een uitstekende werking. Omdat fietsen een inspannende bezigheid is, wordt een fietsshirt met een geurremmende werking aanbevolen.
Wanneer het onderweg toch nog iets kouder is dan verwacht, kunnen praktische, lichte armwarmers snel uitkomst bieden. Zo hoeft de fietser geen reservekleding mee te nemen, want de kleine armwarmers nemen in de shirtzakken weinig ruimte in beslag en zijn indien nodig direct bij de hand.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.