Met stijl en snelheid in het downhill shirt.

Downhill Shirt

Downhill fietsshirts zijn de buitenste laag van downhill kleding. Dit zijn zeg maar de MTB jacks van de downhill rijders. Mountainbikers dragen downhill fietsshirts bij downhill, freeride of enduro ritten over hun beschermende vesten of rugbeschermers. Direct op het lichaam trekken ze nauw aansluitend fietsondergoed of sportondergoed aan. De downhill shirts zijn de bovenste laag en vallen ruim, zodat de beschermers eronder nog genoeg ruimte hebben. Het materiaal is sneldrogend en ademend, maar beschermt tegelijkertijd tegen onderkoeling van de huid door de rijwind.

Voor de productie van downhill fietsshirts worden lichte en zeer stevige stoffen gebruikt die vaak wassen ook weerstaan. Uiteraard zijn zulke MBT-shirts niet onverwoestbaar, maar de synthetische stof kan vallen en glijden behoorlijk goed hebben.

Downhill shirts beschermen tegen schaafwonden.

Het belangrijkste bij downhill MTB is uiteraard de bescherming van de huid en botten. Downhill kleding beschermt de delen van het lichaam die niet al door beschermers zijn bedekt. Zo kunnen door de MTB shirts effectief schaafwonden op de armen of op de rest van het bovenlichaam worden voorkomen.

Afhankelijk van het merk en het model vinden mountainbikers bij merken als O'Neal of Endura ook downhill shirts met verstevigingen op zwaar belaste delen, zoals bijvoorbeeld de ellebogen.

Downhill broek in korte of lange uitvoering.

Om de downhill kleding compleet te maken bieden bike merken zoals Mavic of Qloom naast downhill shorts ook lange downhill broeken aan. De lange variant heeft als voordeel dat de huid van het hele been optimaal is beschermd. De MTB pants worden vaak tijdens de race of in het bikepark door fietsers gedragen. Veel modellen zijn extra verstevigd en lijken qua uiterlijk op broeken voor motorcrossers. Korte downhill broeken zijn beter geventileerd. Aanvullende kniebeschermers en scheenbeschermers compenseren voor de ontbrekende bescherming.

Downhill fietsshirts maken de downhill uitrusting van de mountainbiker samen met downhill helm, knie- en rugbescherming, bril en downhill handschoenen compleet. Bovendien maken downhill shirts de look. De MTB-shirts zijn er in alle kleurcombinaties: Van subtiel zwart en grijs tot opvallende prints in neon-look zit er voor elke mountainbiker wel iets bij. En de bijpassende downhill short is vaak in dezelfde kleur of dezelfde print verkrijgbaar. Voor de perfecte race-look.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.