Flexibel onderweg op het stalen ros met armwarmers

Armwarmers

Voor mountainbike, trekkingfiets of racefiets: Als men op eigen kracht op twee wielen onderweg is, kunnen kleine, maar fijne accessoires het comfort bij het fietsen duidelijk verhogen. Een eenvoudige warmhouder zoals een helmcap onder de helm, de juiste handschoenen, een stormmasker of ook de bekende beenwarmers, kniewarmers en armwarmers! Ze wegen amper iets en beschermen toch gevoelige ledematen en gewrichten effectief tegen afkoeling!
Het draait om laatstgenoemde; welke eigenschappen maken het verschil bij goede armstukken, welke materialen bestaan er en waar moet verder nog op gelet worden bij de aanschaf van armwarmers?

Varianten en kenmerken van armwarmers

De warmhouders voor de arm zijn eigenlijk niet echt warmhouders. De lange mouwen bestaan namelijk ook in speciale koelende stoffen. Hier in de shop hebben we een breed assortiment aan verschillende varianten van gerenommeerde fabrikanten uit de fietswereld zoals Endura, Mavic, Löffler of Pearl Izumi.
Om welk model armwarmers het gaat, is op te maken uit de betreffende productbeschrijving. In het algemeen geldt: hoe zwaarder, des te dikker en warmer de armwarmers zijn. Meestal worden er weefselmixen van synthetische vezels gebruikt voor armstukken. Elastaan zorgt voor de rekbaarheid. Polyamide en polyester zijn sneldrogend en behouden hun vorm. Voor goede bescherming tegen het weer gebruik je armstukken met een winddicht membraan. Ze geven een koud briesje geen kans en zijn bovendien waterafstotend. Er bestaan ook armstukken met scheerwol. Deze zijn bijzonder zacht en warm.
In het algemeen dient men bij aankoop behalve op de wijdte en lengte ook op deze details te letten. Koelende modellen hebben lichte kleuren. Voorgevormde armstukken (links/rechts) sluiten beter aan. Reflectoren zorgen voor veiligheid en siliconen inzetstukken op het bovenste boord vermijden vervelend afzakken op de bovenarm. In het algemeen geldt voor armstukken: hoe minder naden, des te comfortabeler!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.