Beenwarmers: Praktisch bij wisselvallige temperaturen op de fiets

Beenwarmers

Klein, licht en altijd mee; beenwarmers zijn een ideale oplossing als het weer een beetje wisselvallig lijkt! Deze praktische begeleiding is een prima aanvulling op de persoonlijke uitrusting en zijn bijzonder geschikt voor de overgangstijd of bij spontaan dalende temperaturen.
Want, net als armwarmers zijn ze indien nodig snel en gemakkelijk te combineren met de reeds gedragen korte fietskleding. Zo hoeft de fietser geen reservekleding mee te nemen. Met hun compacte afmetingen passen ze gemakkelijk in de shirtzakken, zijn indien nodig direct bij de hand en snel weer opgeborgen.

Voordelen van beenwarmers

Of je nu met de racefiets of de mountainbike op pad gaat; juist bij temperaturen die overdag schommelen, is de keuze van de juiste bekleding moeilijk. Kort of toch lang? Met beenstukken valt de keuze op kort, zo blijft de drager als alles in orde is heerlijk licht gekleed en zorgt indien nodig snel voor extra bescherming.

Het materiaal en de pasvorm zijn doorslaggevend

Beenwarmers, of in het minimalistisch korte model als kniewarmers, worden net zo aangetrokken als beschermers en omsluiten het been. Afhankelijk van de gebruikte stof, bijvoorbeeld fleece in diverse diktes, of windstopper materiaal, bieden navenant meer bescherming. Juist ook bij temperaturen die niet als koud worden ervaren, zijn kniewarmers zeker zinvol. Want de wind tijdens het fietsen kan je op termijn flink afkoelen.
Bekende fabrikanten als Endura, Löffler, Mavic, Pearl Izumi voorzien hun hoogwaardige modellen bovendien meestal van reflecterende elementen. Dit betekent in het donker of bij slecht zicht een duidelijk pluspunt voor de veiligheid!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.